Майже половина українців проти «вільної економічної зони» на Донбасі

13:35, 20.10.2020
Майже половина українців проти «вільної економічної зони» на Донбасі

Найбільше підтримують ВЕЗ на Донбасі виборці ОПЗЖ (68,2%).

45,3% українців не підтримують надання "вільної економічної зони" Донецькій і Луганській областям, третина – підтримують таке рішення.

 

Як інформує УМ, такими є результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного з 17 до 19 жовтня

 

"45% серед усіх респондентів не підтримують надання "вільної економічної зони" Донецькій і Луганській областям. Підтримують надання – 33.5%. Причому, рівень підтримки зростає із Заходу на Схід з 27% до 46%".


Варто відзначити, що найбільше противників ВЕЗ на Донбасі серед виборців "Європейської солідарності" (79,6%), "Слуги народу" (50,6%) та "Батьківщини" (50,2%).

 

Найбільше підтримують ВЕЗ на Донбасі виборці ОПЗЖ (68,2%).

 

Крім цього, респондентам ставили запитання "А що саме, на вашу думку, означає "вільна економічна зона"?".

 

32% респондентів повідомили, що вони не можуть відповісти на запитання. Решта 68% дали відповіді, які, з одного боку, демонструють строкатість розуміння "вільної економічної зони". З іншого боку, багато відповідей респондентів скоріше свідчать, що люди не проінформовані належно, про що саме йде мова.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський закликав українців прийти на виборчі дільниці в неділю, 25 жовтня, та відповісти на п'ять важливих для кожного запитань. Водночас конкретно, якими будуть ці п'ять запитань, глава держави пообіцяв розповісти пізніше.

 

Зеленський оголосив усі п'ять питань так званого "опитування", яке не матиме жодних юридичних наслідків.