Матері загиблого в авіатрощі Ан-26 курсанта-авіатора з Миргорода вручили посмертну нагороду сина

20.10.2020
Матері загиблого в авіатрощі Ан-26 курсанта-авіатора з Миргорода вручили посмертну нагороду сина

Під час церемонії вручення нагороди. (Фото зі сторінки Полтавського обласного військового комісаріату у «Фейсбуці».)

Загиблого в страшній авіакатастрофі під Чугуєвом, що на Харківщині, Ан-26 Андрія Роспотнюка з Миргорода президент Володимир Зеленський поміж інших, для кого той політ став останнім, посмертно нагородив медаллю «За військову службу Україні».
 
Цими днями в приміщенні Миргородського об’єднаного міського військового комісаріату відбулася церемонія вручення посмертної нагороди.
 
Її отримала мати загиблого Ольга Панасенко. На церемонії були присутні військовослужбовці військкомату та 831-ї бригади тактичної авіації, представники місцевого самоврядування й рідні загиблого. 
 

Андрію Роспотнюку виповнився лише 21 рік.
 
Андрію Роспотнюку виповнився лише 21 рік, за місяць до трагедії він відзначив свій день народження.
 
Як відомо, хлопець навчався в Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба, мріяв стати військовим штурманом. Андрія поховали в Миргороді на Алеї Героїв як солдата, котрий загинув, виконуючи службовий обов’язок.
 
Нагадаємо, 25 вересня неподалік Чугуєва розбився військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 20 курсантів Харківського університету Повітряних сил та сiм офіцерів.
 
Із них пощастило вижити лише одному курсанту, який, без перебільшення, народився в сорочці. За фактом падіння літака відкрито кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу з тяжкими наслідками. Утiм батькам уже не повернеш їхніх дітей...