Місцеві вибори: найбільше порушують закон у Києві, Львові і Дніпрі

15:04, 18.10.2020
Місцеві вибори: найбільше порушують закон у Києві, Львові і Дніпрі

Поліція готова забезпечити правопорядок в день місцевих виборів.

Найбільша кількість порушень виборчого процесу, згідно з даними Нацполіції, зафіксована у місті Київ, а також у Львівській і Дніпропетровській областях станом на 18 жовтня.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це інформує МВС у неділю.

 

Зокрема, за даними відомства, з  5 вересня територіальні органи Національної поліції зареєстрували 5206 повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом, при цьому відкрито 388 кримінальних проваджень, 192 - пов'язані з порушенням виборчого законодавства, 196 - пов'язаних з виборчим процесом.

 

 

У МВС відзначають, що складено 1 286 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з виборчим процесом.

 

Крім того, за останню добу в поліцію надійшло 256 заяв і повідомлень, пов'язаних з порушеннями виборчого законодавства, відкрито 24 кримінальних провадження.

 

Найбільше кримінальних проваджень зареєстровано в Києві - 36, у Київській області - 29, Дніпропетровській області - 24, в Донецькій області - 22, 15 - в Одеській області, і 14 - в Харківській.

 

Також Київ лідирує за кількістю заяв про порушення виборчого законодавства - 638 заяв, на другому місці Львівська область (414 повідомлень), Дніпропетровська область (344), Донецька область (337), Одеська область (276).

 

Як повідомляла «УМ», поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підкупу виборців у Вінниці, де кандидат у мери від ОПЗЖ, боксер Олександр Узелков безкоштовно роздавав кашу мешканцям.

 

Нардеп від "Європейської Солідарності" Володимир В'ятрович закликає Нацполіцію запобігати, виявляти і припиняти будь-які спроби незаконного впливу на виборців, зокрема, так зване «Всенародне опитування» з п’яти запитань від Зеленського, в день голосування 25 жовтня.