Зеленський не вважає вступ до НАТО фантастикою

10:59, 12.10.2020
Зеленський не вважає вступ до НАТО фантастикою

Зеленський вважає, що членство в НАТО – це найважливіша підтримка, якої наразі потребує Україна

Президент Володимир Зеленський вважає, що членство в НАТО – це найважливіша підтримка, якої наразі потребує Україна. У нас є потужна армія, ми оновлюємо бойову техніку, але без міжнародної підтримки цього замало.


Україна вже стало партнером НАТО з розширеними можливостями і продовжує йти до Альянсу, розповів Зеленський в інтерв'ю BBС.

 

"Чесно кажучи, ми сьогодні вже стали партнерами НАТО з розширеними можливостями. Ми йдемо до НАТО", - наголосив український лідер.

 

Зеленський вважає, якщо США та країни Євросоюзу не хочуть втратити Україну, вони мусять її підтримати.

 

На закиди скептиків, які кажуть, що повноправне членство України в НАТО та ЄС – це фантастика, Зеленський має відповідь: колись і українсько-російську війну хтось вважав фантастикою.

 

На думку Зеленського, у часи Радянського Союзу народи жили пліч-о-пліч, і країни поважали одна одну, але зараз у нас війна.

 

"Зараз у нас ненависть, зараз українці не хочуть спілкуватися з росіянами, тому – НАТО. Якщо хтось каже, що це фантастика – ну, побачимо", - підсумував Зеленський.

 

Нагадаємо, у вересні 2020 року Україна, Британія та США провели військові навчання "Об'єднані зусилля-2020" неподалік від кордону з Кримом. Один із їхніх етапів відбувався в акваторії Чорного моря. Метою навчань було виконати військові завдання відповідно до стандартів НАТО.

 

У жовтні 2020 року під час візиту до Лондона президент Зеленський наголосив, що Україні необхідний план дій щодо членства у НАТО Зеленський у Британії наголосив, що Україні потрібен план дій щодо членства у НАТО .

 

У жовтні 2020 року Велика Британія та Україна домовилися про спільне виробництво ракетних катерів для українських Збройних сил.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський заявив, що піде з посади, якщо не зможе закінчити війну