Пожежа на Луганщині: залучена авіація, бойовики обіцяли не відкривати вогонь

14:49, 01.10.2020
Пожежа на Луганщині: залучена авіація, бойовики обіцяли не відкривати вогонь

Українська авіація 1 жовтня долучилась до гасіння масштабних лісових пожеж

Українська авіація 1 жовтня долучилась до гасіння масштабних лісових пожеж у Луганській області. Для цього від проросійських бойовиків отримано гарантії режиму "тиші".

 

Інформацію підтвердив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай, який  заявив про це під час брифінгу.

 

За словами Гайдая, українська сторона ще з вчорашнього вечора подавали запити до ОБСЄ і СЦКК із проханням забезпечити режим тиші.

 

Він додав, що навіть якщо б гарантії тиші були отримані вчора, то авіацію було неможливо задіяти, оскільки сильний вітер в регіоні заважав підняти в повітря пожежні літаки і вертольоти.

 

 

"Як тільки ми отримали листи, літаки відразу почали гасити пожежі. Наразі їх три, ще два вертольоти залучать згодом", -  зазначив Гайдай.

 

Як повідомляла УМ, вогонь вже дістався до замінових ділянок поблизу Станиці Луганської. Там лунають вибухи. Через загрозу пункт пропуску КПВВ "Станиця Луганська" закрили.

 

Масштабні лісові пожежі спалахнули на Луганщині ще декілька днів тому. Вже 30 вересня ситуація загострилась. Наразі полум'я охопило площу близько 10 тисяч гектарів.