Юрій Луценко хворіє на рак: політика прооперували за кордоном

12:52, 30.09.2020
Юрій Луценко хворіє на рак: політика прооперували за кордоном

Юрій Луценко бореться з онкологічним захворюванням.

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко зізнався, що має онкохворобу. Зараз він проходить курс лікування в Німеччині: йому вже хірурги провели операцію, попереду – курс хіміотерапії.


Як інформує УМ, про це політик написав у фейсбуці у середу.

 

За словами Луценка, 30 вересня завершився хірургічний етап – "позаду і 8 годинна операція, і дні болю; попереду – хіміотерапія".

 

Також він подякував як німецьким, так і українським лікарям.

 

"Дорогі друзі, все буде добре. Бо я знаю, як вас багато та які ми разом сильні. Шановні вороги, не розслабляйтеся. Я залишаюся в політиці та не відступлю від передової", - наголосив Луценко.

 

Зауважимо, що в Юрія Луценка діагностували рак підшлункової залози.



На початку листопада 2019 року його дружина Ірина Луценко написала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень за станом здоров'я. У своїй заяві експарламентарка зазначила, що стан здоров‘я не дає їй можливості працювати у повну силу.

 

Згодом Луценко повідомив, що його дружина мала проблеми з серцем.

 

"Вона перенесла серйозну проблему з серцем. Такий діагноз не дозволяє працювати на виборців з повною віддаччею, як вона це робила і в опозиції і при владі", - констатував колишній генпрокурор.

 

Юрію Луценку зараз 55 років. Народився він у Рівному. У політику увійшов у лавах Соціалістичної партії України. До цього був журналістом.

 

В 2004 році став один із лідерів Помаранчевої Революції. Після першого Майдану очолював МВС (2005 – 2006, 2007 роки), і був радником президента Ющенка (2006 – 2007 роки).
У 2014 році став народним депутатом Верховної Ради України VIII скликання. А у 2016 – 2019 роках був головою Генпрокуратури, також у цей час був членом РНБО.

 

У 2010 році Луценка затримала СБУ. У 2012-му його засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати високі посади, водночас політика позбавили 1-го рангу державного службовця.

 

Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт Луценка, а також визнав його політично вмотивованим.

 

У 2013 році під час подій Революції Гідності Луценко вийшов на волю.