Зеленський тимчасово заборонив польоти всіх Ан-26

13:37, 26.09.2020
Зеленський тимчасово заборонив польоти всіх Ан-26

Володимир Зеленський на місці катастрофи літака Ан-26 поблизу міста Чугуїв. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський доручив тимчасово заборонити навчальні польоти літаків Ан-26 та їх аналогів у Збройних силах на час розслідування авіакатастрофи на Харківщині.

 

Як повідомляє «Україна молода», про відповідне доручення глави держави заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в суботу.

 

"Сьогодні президент дав доручення заборонити навчальні польоти літаків Ан та їх аналогів. Дане доручення адресую міністру оборони: встановити заборону на час проведення розслідування і з'ясування причин навчальних польотів літаків Ан-26 ЗСУ", - зазначив пан Шмигаль.

 

Також він доручив відсторонити на час проведення розслідування осіб, відповідальних за організацію навчальних польотів.

 

Наразі президент Зеленський перебуває на місці трагедії на Харківщині.

 

Водночас, заступник глави Офісу президента Олег Татаров повідомив, що міністр оборони і керівник Генерального штабу доручення Зеленського щодо призупинення польотів Ан-26 вже почали виконувати.

 

За словами Татарова, також за дорученням Зеленського правоохоронні органи перевірять оборонні контракти і посилять контроль за розслідуванням злочинів у сфері оборони з купівлі та обслуговування військової техніки.

 

І додав, що на місці трагедії "працюють близько 50 прокурорів", а також досвідчені експерти Міністерства оборони, МВС, Мін'юсту, допомагає служба військового правопорядку, діє "гаряча лінія", на яку можуть зателефонувати очевидці.

 

Як повідомляла, «УМ», на борту військового літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ, за інформацією диспетчера аеродрому перебувало 27 осіб, оскільки одного курсанта - Олександра Харченка не допустили до виконання польоту і це врятувало йому життя.

 

Станом на 10.50 ранку суботи стало відомо, що один з курсантів, на жаль, помер. Медики до останнього боролися за його життя, але у юнака було 90% тіла... Таким чином, кількість жертв трагедії зросла до 26 чоловік.
 
 
Президент Зеленський оголосив 26 вересня Днем жалоби за загиблими у катастрофі під Чугуєвим.