Олександр Юрченко вийшов з СІЗО під заставу

10:20, 25.09.2020
Олександр Юрченко вийшов з СІЗО під заставу

Заставу за нардепа внесли у повному обсязі.

Народний депутат з Слуги народу Олександр Юрченко вийшов зі слідчого ізолятора під заставу в 3,1 мільйона гривень.

 

Як інформує УМ, про це повідомляють українські ЗМІ.

 

«Вчора Юрченко вийшов з СІЗО після внесення застави», — сказала  речниця Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк, пише  РБК-Україна.

 

Зазначається, що на депутата наділи електронний браслет.

 

Водночас речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Чемериc у коментарі 24 каналу повідомила, що заставу за нардепа внесли у повному обсязі. Наразі ВАКС отримав довідку, яка підтверджує надходження коштів і служить посвідкою для того, щоб людину випустили з СІЗО.

 

Коли він вийде зі слідчого ізолятора, на нього покладуть низку обов'язків, серед яких: не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими людьми про обставини справи, зокрема з іншим підозрюваним – неофіційним помічником депутата Іваном Фіщенком; здати на зберігання закордонні паспорти й носити електронний браслет.

 

Депутата Юрченка підозрюють у хабарництві. Прокурори вимагали для нього заставу в розмірі 6,5 млн грн.

 

Сам Юрченко заперечує свою провину і говорить, що не брав хабарів. Захист депутата стверджує, що детектив НАБУ під прикриттям нібито провокував злочин:

 

«Є всі підстави вважати і стверджувати, що кримінальне правопорушення, щодо якого відкрито кримінальне провадження, не було б скоєне без втручання правоохоронних органів — безпосередньо детектива НАБУ».

 

Як повідомляла «УМ», 21 вересня суд арештував Юрченка із можливістю вийти під заставу у розмірі 3 млн 1656 грн.

 

Також суд наклав арешт на майно Юрченка

 

Нагадаємо, Юрченку вручили підозру в одержанні та підбуренні до надання хабара у розмірі $200 тисяч. Також його виключили з фракції "Слуги народу".

 

Як стало відомо «Україні молодій» з власних джерел, значна частина з 200 тисяч доларів хабаря, які фігурують у записах НАБУ у корупційній справі «Слуги народу» Олександра Юрченка, призначалась для голови Комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрія Геруса.

 

Нагадаємо, на час розслідування Юрченко вийшов з парламентської фракції Слуга народу.

 

У Верховній Раді нардеп займає пост глави підкомітету з питань поводження з побутовими відходами.