Венедіктова скоротила посаду власного заступника Любовича

14:29, 24.09.2020
Венедіктова скоротила посаду власного заступника Любовича

Любович вважався креатурою олігарха Ігоря Коломойського.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова вирішила скоротити посаду одного зі своїх заступників, яку обіймав Андрій Любович. 

 

Інформацію про скрочення посади Андрія Любовича сам прокурор підтвердив у коментарі "Українській правді".

 

Попри скорочення посади, самого Любовича з Офісу генпрокурора не звільняли. Втім наразі невідомо, на якій посаді він продовжує працювати в правоохоронних органах.

 

Андрій Любович курував напрямок розслідувань Держбюро розслідувань, справи Майдану, порушення прав громадян з боку правоохоронців, злочинів військових тощо.

 

Зокрема, Любович погоджував підозри суддям Окружного адмінсуду у справі про захоплення влади і створення злочинної організації.

 

Згодом стало відомо, що керівництво Офісу генпрокурора, ймовірно, намагалось зірвати операцію НАБУ стосовно суду.

 

Потім Венедіктова позбавила Любовича впливу на справу ОАСК. Він став третім заступником генпрокурора, якого перестали кликати на наради. Першим вигнанцем був ексглава САП Назар Холодницький, другим – Гюндуз Мамедов.

 

Любович вважався креатурою олігарха Ігоря Коломойського.

 

Згідно з декларацією, у 2016 році Любович володів квартирою в Дніпрі площею майже 190 м.кв. і 48 тисячами гривень готівкою. У його дружини були задекларовані майже $50 тисяч.

 

У 2016 році він заробив більше 250 тисяч гривень на основному місці роботи і 373,5 тисячі - від підприємницької діяльності. Його дружина в той час заробила майже 950 тисяч.


Його своїм заступником особисто призначила Ірина Венедіктова невдовзі після свого призначення в березні 2020 року. Андрія Любовича вважають креатурою Ігоря Коломойського.
Згодом ЗМІ повідомляли, що Любовича перестали кликати на загальні наради керівництва Офісу генпрокурора.

 

Він був третім таким після Назара Холодницького й Гюндуза Мамедова.