Добкін хоче зайняти місце інфікованого Кернеса: балотується у мери Харкова

19:01, 23.09.2020
Добкін хоче зайняти місце інфікованого Кернеса: балотується у мери Харкова

У Києві Михайло Добкін намагався сподобатися виборцям в образі байкера.

Скандально відомий колишній нардеп-«регіонал» і ексгубернатор Харківської області Михайло Добкін відмовився від наміру балотуватися на посаду мера Києві і вирішив  боротися за крісло мера Харкова на виборах восени 2020 року.

 

Добкін, вочевидь, змінив своє рішення через важку хворобу чинного мера Харкова Геннадія Кернеса, який інфікований коронавірусом і лікується за кордоном.

 

Як повідомляє «Україна молода», про зміну передвиборчих амбіцій Михайло Добкін написав у соцмережах у середу.

 

"Сьогодні я подав документи на реєстрацію кандидатом на посаду Харківського міського голови. Не хочу тут багато писати про мотиви і причини такого рішення. Скажу лише одне, бажаю Геннадію Кернесу якнайшвидшого одужання і повернення до рідного Харкова", - зазначив одіозний політик, який свого часу вже був мером Харкова.

 

Крім того, Добкін звернувся до жителів столиці, адже ще в липні 2020 говорив, що буде боротися за крісло глави Києва: "Спасибі всім, хто підтримував мене, спасибі і тим, хто критикував. У нас все ще попереду!".

 

Нагадаємо, Добкін був мером Харкова у 2006-2010 рр. У 2007 році у мережі опублікували передвиборчий відеозапис Добкіна, який йому допомагав зробити тодішній помічник Геннадій Кернес, який після виборів став секретарем Харківської міськради. Відео стало вірусним.

 

Наступним мером Харкова став Кернес, а Добкін очолив облдержадміністрацію, як представник партії регіонів. Згодом він був нардепом "Опозиційного блоку". 

 

Ексрегіонал відомий своєю ненавистю до учасників Революції Гідності та проросійськими поглядами.