Юрченка арештували з альтернативою застави

10:05, 22.09.2020
Юрченка арештували з альтернативою застави

Олександра Юрченка взяли під варту

Антикорупційний суд обрав запобіжний захід народному депутату від "Слуги народу" Олександру Юрченку. Суд відправив його під арешт з можливістю внесення застави на суму в понад 3 мільйони гривень.
 

Як інформує УМ, таке рішення ухвалено на засіданні Вищого антикорупційного суду

 

"Обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у вигляді застави в розмірі 3 млн 1656 грн.", - сказав суддя.

 

Прокурор просив для Юрченка тримання під вартою із можливістю внести 6,5 млн грн застави

 

Сам Юрченко себе винним не визнає і, за словами захисту, ніяких хабарів не брав.

 

Тим часом захист нардепа наголошує, що детектив НАБУ під прикриттям нібито провокував злочин.

 

"Є всі підстави вважати та стверджувати, що кримінальне правопорушення, стосовно якого відкрите кримінальне провадження, не було б скоєне без втручання правоохоронних органів, безпосередньо детектива НАБУ", - сказав захист Юрченка.

 

Під час засідання прокурор зазначив, що злочин був скоєний з використанням службових повноважень підозрюваного та його поплічників. Окрім того, він додав, що підозрюваний часто їздить за кордон. Також, за словами прокурора, є ризик можливого впливу підозрюваного на свідків, серед яких, в тому числі є його підлеглі.

 

"Маючи статус народного депутата, Юрченко може здійснювати інші злочини", - наголосив прокурор.

 

Цікаво, що на якийсь час пряму трансляцію з зали суду переривали для озвучення медичних даних Юрченка.

 

Сам народний депутат під час судового засідання заявив, що "ні в кого нічого не брав". На його думку, цей судовий процес "необхідний для тиску на тих, хто хоче, щоб в Україні працювало законодавство у сфері контролю за відходами".

 

"Жодного стосунку до того, що представлено в матеріалах досудового розслідування, я не маю. Жодних грошей я не брав, нікого до надання мені будь-яких грошей я не підбурював і не вимагав", - запевнив Олександр Юрченко.

 

Як повідомляла УМ, народному депутатові від Слуги народу Олександру Юрченку вручили підозру в одержанні та підбуренні до надання хабара у розмірі $200 тисяч. Також його виключили з фракції "Слуги народу".

 

Як стало відомо «Україні молодій» з власних джерел, значна частина з 200 тисяч доларів хабаря, які фігурують у записах НАБУ у корупційній справі «Слуги народу» Олександра Юрченка, призначалась для голови Комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрія Геруса.

 

Нагадаємо, 13 вересня НАБУ викрило на хабарі неофіційного помічника депутата Олександра Юрченка з фракції "Слуга народу" Івана Фіщенка. Йому повідомили про підозру за ч.5 ст.27 ч.4 ст.368 КК України.

 

15 вересня НАБУ опублікувало відеоматеріали щодо передачі частини хабара спільникам нардепа від "Слуги народу" Олександра Юрченка. Частина коштів була обіцяна самому нардепу.