Бюджет-2021: В’ятрович заявляє про фінансовий зашморг для політики нацпам’яті

11:06, 16.09.2020
Бюджет-2021: В’ятрович заявляє про фінансовий зашморг для політики нацпам’яті

Державна підтримка кінематографії скорочується на 155 мільйонів

У бюджеті на 2021 рік видатки на підтримку культурних індустрій скоротять, порівнюючи з 2020 роком. Державна підтримка кінематографії скорочується на 155 мільйонів (600 мільйонів замість 755).

 

Як інформує УМ, про це написав на сторінці у фейсбуці, народний депутат (“Європейська солідарність”) Володимир В’ятрович.

 

“Фінансування культурної дипломатії і зв’язків з закордонними українцями урізають більш ніж удвічі – зі 133 до 60 мільйонів гривень. Це 2 мільйони доларів. На діяльність по всьому світу”, – продовжує називати цифри В’ятрович.

 

Утричі – з 224 до 82 мільйонів – зменшують видатки за програмою “загальнодержавні заходи у сферах культури та мистецтв, охорони культурної спадщини, вивезення, ввезення і повернення культурних цінностей, державної мовної політики, міжнаціональних відносин, релігії та захисту прав національних меншин”.

 

“Фінансовий зашморг влада застосовує до політики національної пам’яті. За програмою “Заходи з реалізації державної політики у сфері відновлення та збереження національної пам’яті, забезпечення діяльності Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності та Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам’яті” – видатки скорочують більш як удвічі – з 97 до 44 мільйонів”, – резюмував В’ятрович.

 

Як повідомляла УМ,  2021 року на сектор оборони України планують виділити більшу суму, аніж було витрачено у 2020 році.

 

Нагадаємо, що цього року народні депутати проголосували за підвищення мінімальної заробітної плати.

 

Окрім цього на початку липня в Україні зріс прожитковий мінімум.