Олександр Лукашенко хоче поговорити з президентом Росії Путіним

13:47, 15.08.2020
Олександр Лукашенко хоче поговорити з президентом Росії Путіним

Олександр Лукашенко хоче поговорити з президентом Росії Путіним

Президент Білорусі Олесксандр Лукашенко знову хоче обговорити внутрішню ситуацію в країні з російським колегою Володимиром Путіним.
 
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на "Белта". 
 
Лукашенко наполягає на тому, що захист  Білорусі - це захист і Союзної держави Росії. Востаннє Лукашенко спілкувався з Путіним 7 серпня - тоді телефоном обговорили подальший розвиток двусторонніх відносин.
 
 

"Фактично за сценарієм розгортається агресія проти Білорусі. Треба зв'язатися з Путіним, президентом Росії, щоб я міг з ним переговорити зараз. Тому що це вже загроза не тільки Білорусі. Я хочу сказати, що захист сьогодні Білорусі – це не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави, і приклад іншим. Якщо білоруси не витримають, покотиться ця хвиля туди. Тому за нас так вчепилися", - заявив Лукашенко. 

 

Лукашенко вважає, що протести, які відбуваються зараз в його країні рухаються за сценарієм іншимх революцій. "Ми бачимо, що відбувається. Нас заколисувати не треба мирними акціями і демонстраціями. Ми бачимо, що в глибині відбувається. Ми дуже добре це бачимо. І потім, ми ж методички читали кольорових революцій. Більш того, до методичок кольорових революцій (це особливість, про це ми будемо говорити сьогодні в Міноборони в Центрі стратегічного управління) вже з'явилися елементи зовнішнього втручання", - підсумував президент Білорусі.