На Тернопільщині хочуть заборонити гральний бізнес:

10:07, 14.08.2020
На Тернопільщині хочуть заборонити гральний бізнес:

Близько 60% опитаних українців не підтримують рішення Верховної Ради про легалізацію грального бізнесу.

Тернопільська обласна рада хоче заборонити гральний бізнес у регіоні. Це питання депутати внесли до порядку денного свого наступного засідання.

 

Як інформує УМ, про таке рішення написав на своїй фейсбук-сторінці написав глава партійної організації "Батьківщина", перший заступник голови Тернопільської обласної ради Василь Деревляний.

 

"11 серпня відбулася чергова сесія Тернопільської обласної ради. Фракція "Батьківщина" запропонувала до порядку денного внести питання заборони грального бізнесу на теренах Тернопільської області", - мовиться у його повідомленні.

 

У проєкті рішення, який опублікував Деревляний, вказано, що депутати планують:
Заборонити створення та функціонування гральних закладів: казино, залів гральних автоматів, букмекерських пунктів та інших закладів.
Рекомендувати облрадам України та органам місцевого самоврядування Тернопільської області розглянути та підтримати рішення облради.
Рекомендувати президенту, Раді та Кабміну заборонити гральний бізнес на території України.


Як повідомляла УМ,  11 серпня президент Володимир Зеленський підписав закон про легалізацію азартних ігор . Раніше деякі депутати висловлювали припущення, що в чинному вигляді закон буде ветований президентом і відправлений на дорозгляд .

 

Близько 60% опитаних українців не підтримують рішення Верховної Ради про легалізацію грального бізнесу.

 

У фракції "Слуга народу" прогнозують, що для початку реальної роботи закладів грального бізнесу знадобиться від пів року до року.

 

У НАЗК вбачають корупційні ризики в законі про гральний бізнес