У Білорусі ще один українець перебуває в СІЗО

16:32, 13.08.2020
У Білорусі ще один українець перебуває в СІЗО

Ситуація перебуває на контролі консульства України в Бресті та МЗС України.

У Білорусі в м.Брест затримали ще одного громадянина України, наразі він перебуває в одному із місцевих СІЗО.

 

Як інфомує УМ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

 

 "12 серпня до консульства України в Бресті звернулися родичі громадянина України, який 11 серпня не повернувся додому з роботи. Консульство відразу розпочало пошук та встановило, що 11 серпня його затримали в Бресті (як протестувальника) і він перебуває зараз у місцевому СІЗО", - сказано в повідомленні.

 

У відомстві додали, що найближчим часом українські консули зустрінуться з керівництвом місцевих правоохоронних органів, щоб з’ясувати обставини інциденту.

 

Ситуація перебуває на контролі консульства України в Бресті та МЗС України.

 

Детальнішу інформацію в МЗС обіцяли повідомити згодом.

 

Як повідомляла УМ, станом на ранок 13 серпня глава МЗС повідомляв, що у Білорусі затримали 3 громадян України. До того повідомлялося про затримання 9 українців, яких уже відпустили.

 

Президент України Володимир Зеленський закликав українців утриматися від поїздок до Білорусі, де 5 добу тривають протести проти попередніх результатів президентських виборів.

 

Після виборів президента 9 серпня у Білорусі протестують проти Олександра Лукашенка й на підтримку Світлани Тихановської. Акції супроводжуються насильством силовиків, пострілами та затриманнями, а мітингарі вже почали використовувати "коктейлі Молотова" і нібито один намагався кинути вибуховий пристрій – і сам загинув. 

 

Громадян України Реуцького і Васильєва жорстко затримали в Мінську. Українські дипломати заявили, що знають про затримання і з'ясовують, де перебувають затримані українці.

 

Українські правозахисники вимагають звільнення волонтерів.