Справа лікарів-хабарників: суддя Смик не дає оперативно покарати корупціонерів

21:45, 10.08.2020
Справа лікарів-хабарників: суддя Смик не дає оперативно покарати корупціонерів

Петро Олексюк з групою підтримки біля Печерського райсуду столиці.

Суддя Печерського районного суду Світлана Смик через понад рік після початку розгляду справи про хабарництво Валерія Наумова та Віктора Чернявського повернула прокурорам обвинувальний акт та своїм рішенням фактично позбавила потерпілого права оскаржити ухвалу в апеляційному суді.

 

Про це повідомляє "Україна молода" з власних джерел у понеділок.

 

Зауважимо, що 10 серпня  2020 року, в Печерському районному суді міста Києва відбулося засідання у справі про вимагання хабара у десантника Петра Олексюка за встановлення йому групи інвалідності.

 

«За результатами розгляду клопотання сторони захисту, суддя Смик С.І. прийняла рішення про повернення обвинувального акту прокурору для усунення недоліків», - повідомляє юридична компанія Міллер.

 

                                                                          Суддя Світлана Смик.  

 

Під час засідання суддя Світлана Смик підтримала клопотання адвокатів обвинувачених, які посилалися на неконкретність обвинувачення та недоліки реєстру матеріалів, доданих до обвинувального акту.

 

«Не погоджуючись із доводами сторони захисту, адвокатами нашої компанії подано заперечення на клопотання, в якому зазначено що обвинувальний акт повністю відповідає вимогам ст. 291 КПК України, а недоліки реєстру матеріалів не є підставою для повернення обвинувального акту, адже єдиним процесуальним документом, що розглядається на підготовчому судовому засіданні є саме обвинувальний акт», - зазначають юристи компанії Міллер.

 

Наразі Світлана Смик оголосила тільки вступну та результативну частини ухвали про повернення обвинувального акту прокурорам. Визначена дата проголошення повного тексту рішення унеможливлює його оскарження в апеляційному суді.

 

«Проголошення повного тексту рішення призначено на 18 серпня, тобто одразу на наступний день після закінчення 7-денного строку оскарження даного виду рішень», - зазначається у повідомленні.

 

Нагадаємо, що підготовче засідання у справі лікарів-хабарників тривало понад рік. Валерія Наумова та Віктора Чернявського затримали 5 грудня 2018 року. Вони вийшли із СІЗО під заставу, розмір якої сукупно складав близько 4 мільйонів гривень.

 

Як повідомляла «УМ», представник з дотримання процесуальних прав Уповноваженого Верховної Ради з прав людини обіцяв перевірити Печерський райсуд через затягування у розгляді справи лікарів-хабарників.