Трамп хоче додати свій барельєф до меморіалу батькам-засновникам на горі Рашмор

11:30, 09.08.2020
Трамп хоче додати свій барельєф до меморіалу батькам-засновникам на горі Рашмор

Гора Рашмор є символом патріотизму для американців: на ній викарбувані барельєфи Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта й Авраама Лінкольна.

Президент США Дональд Трамп бажає визнання власної персони, як п’ятого батька-засновника Сполучених Штатів та ініціює створення барельєфу його обличчя, який має з'явитися поряд із портретами батьків-засновників країни на відомій горі Рашмор у штаті Південна Дакота.

 

Як передає «Україна молода», про це повідомила газета The New York Times.

 

Свою ідею американський президент вже озвучив губернаторці штату Південна Дакота Крісті Ноем під час приватної зустрічі у Білому домі. Трамп запропонував додати свій барельєф на схил гори, де викарбувані скульптурні портрети Джорджа Вашингтона, Томаса Джефферсона, Теодора Рузвельта й Авраама Лінкольна.

 

Також один із співробітників апарату президента минулого року збирав інформацію про те, як офіційно оформити бажання Тампа, зазначено в повідомленні The New York Times.

 

Пані Ноем, перебуваючи у Вашингтоні місяць тому, презентувала президенту муляж гори Рашмор висотою 1,2 метра з барельєфами п'яти президентів, включно з Трампом.

 

Як відомо, гора Рашмор є символом патріотизму для американців. Традиційний салют біля неї відкриває святкові заходи по всій країні, приурочені до Дня незалежності США 4 липня.

 

При цьому Трамп став другим президентом США, який приїхав до гори Рашмор на святкування Дня незалежності. Першим це зробив Джордж Буш-старший у 1991 році.

 

 

Ідея Трампа про гору Рашмор вже викликала масу фотожаб американців на цю тему. 

 

Нагадаємо, 3 листопада в Штатах відбудуться президентські вибори.