Провідникам поїздів дозволять користуватися газовими балончиками

07.08.2020
Після нападу на пасажирку в поїзді «Маріуполь—Київ» провідникам Укрзалізниці дадуть дозвіл в екстремальній ситуації користуватися газовими балончиками. 
 
За словами міністра інфраструктури України Владислава Криклія, наша залізниця має бути безпечною для пасажирів i працівників. 
 
«Гадаю, саме час розглянути можливість повернення поліції охорони до патрулювання у нічних потягах. І було б точно незайвим забезпечити для захисту газовими балончиками провідників, хворі збоченці мають бачити життя в інших кольорах», — наголошує Владислав Криклій.
 
За його словами, він уже ініціював до розгляду питання про спецзасоби у вагонах потягів.
 
Раніше пан міністр також повідомляв, що Укрзалізниця зробила розрахунки і запити стосовно того, аби на окремих напрямках могла працювати поліція охорони. Нині вивчається питання стосовно ціни таких послуг.
 
Водночас пресслужба Укр­залізниці повідомляє, що працівників, через недбалість яких сторонній чоловік проник до поїзда №9/10 i побив пасажирку, буде звільнено із займаних посад. Ці співробітники проявили недостатній професійний рівень і допустили низку порушень.
 
«У ході оперативного службового розслідування інциденту встановлено, що на станції П’ятихатки-Стикові, скориставшись відсутністю провідника на робочому місці, чоловік самовільно ввійшов до вагона №3 і зайняв вільне місце. Близько 03:30 до провідника вагона №4 звернулася пасажирка з ознаками побиття й попросила про допомогу. На жаль, провідники не надали належної допомоги, яка передбачена в таких випадках», — йдеться у повідомленні.
 
Відтак, зазначають в Укрзалізниці, із посад буде звільнено провідника вагона, в якому стався інцидент, начальника поїзда, інструктора поїзних бригад, старшого майстра вагонного депо резерву провідників i заступника начальника Маріупольського вагонного депо.
 
Крім того, проведено додатковий інструктаж усіх провідників щодо недопущення такої ситуації в майбутньому та встановлено жорсткий контроль за дотриманням їхнiх посадових обов’язків.