Плівки Вовка: у НАБУ хочуть забрати справу щодо керівництва Окружного адмінсуду

20:01, 05.08.2020
Плівки Вовка: у НАБУ хочуть забрати справу щодо керівництва Окружного адмінсуду

Печерська Феміда намагається вивести голову ОАСК Павла Вовка та інших суддів з "під удару" НАБУ.

Керівництво НАБУ обурено тим, що Печерський райсуд Києва вийшов за межі своїх повноважень і виніс рішення, яким зобов’язав генпрокурорку Ірину Венедіктову забрати у бюро та передати в інший орган кримінальне провадження щодо голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка та кількох суддів.

 

Як повідомляє «Україна молода», НАБУ розкритикувало рішення Печерського суду в офіційних соцмережах.

 

У НАБУ наголошують, що справи, які розслідує НАБУ та САП, має розглядати Вищий антикорупційний суд, а не суд першої інстанції, яким є Печерський райсуд столиці. Також у відомстві додали, що закон забороняє доручати розслідування, віднесене до підслідності НАБУ, іншому органу.

 

Відомо, що до Печерського суду зі скаргою звернувся адвокат підозрюваного у цій справі Євгенія Аблова – заступника голови ОАСК Павла Вовка. Він просив, щоб Офіс генпрокурора передала справу "іншому органу досудового розслідування". Суддя задовільнив це прохання.

 

Відтак, НАБУ готує скаргу на слідчого суддю Печерського райсуду до Вищої ради правосуддя, а САП оскаржить його рішення у ВАКС.

 

«Вчиняючи такі дії, служителі Феміди фактично стають на захист інтересів осіб, підозрюваних у вчиненні тяжких злочинів. Водночас ці особи мають всі можливості для доведення своєї невинуватості в законний спосіб. Однак, чомусь уникають такого шляху», - йдеться на сторінці НАБУ у Facebook.

 

Як повідомляла «УМ», НАБУ звинувачує голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

 

17 липня НАБУ презентувало 45-хвилинне відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати". Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Павло Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

 

Також Вовка викликали на допити до НАБУ 3 і 6 серпня.