Тернопіль не отримав жодного товару медпризначення для боротьби із COVID19 - Надал

11:20, 05.08.2020
Тернопіль не отримав жодного товару медпризначення для боротьби із COVID19 - Надал

"Ми нічого не отримували", - наголосив Надал.

Міський голова Тернополя Сергій Надал заявляє, що місто не отримувало нічого з тих товарів медичного призначення, які привозили літаками "Руслан" і "Мрія" для боротьби з коронавірусом.

 

Як інформує УМ, про це мер сказав в інтерв’ю Надала "Українській правді"

 

"Ми не бачимо, не чуємо – де ті великі літаки, які прилітали, куди вони приземлялись? Ми нічого не отримували", - наголосив Надал.

 

За словами Надала, усі маски, захисні екрани, халати для міста закуповували "виключно за кошти міського бюджету і підприємців".

 

Він також повідомив, що міська влада Тернополя попри рішення Центральної комісії ТЕБ та НС ввести в місті "червону карантинну зону" з 3 серпня, відмовилася зупинити громадський транспорт і обмежити роботу підприємств та організацій.

 

 

"Усе працює у звичному режимі. Громадський транспорт, дитячі садочки працюють. Ми рекомендували суб’єктам господарювання продовжити роботу, тому всі працюють. Станом на 2 серпня у Тернополі всі показники відповідають "зеленій" зоні. Скажіть, будь ласка, що нам робити? Хтось може нам пояснити перед тим, як приймати таке рішення? У мене враження, що ці люди живуть на іншій планеті, вони не розуміють, що відбувається внизу, на Землі", - сказав мер.

.

На запитання, чи готовий він нести відповідальність за порушення умов роботи "червоної зони", мер відповів, що діяв згідно з законом.

 

За словами Надала, вони зібрали орган місцевого самоврядування, і він прийняв рішення не посилювати карантин, а якщо хтось вважає, що вони зробили неправильно, то хай спробує оскаржувати це в суді.

 

На запитання, чи звертався він до МОЗу, щоб уточнити, що робити в такій ситуації, Надал сказав, що це неможливо було зробити, бо рішення було прийняте в кінці дня у п’ятницю, а субота, неділя були вихідні.

 

Він також нагадав, що у понеділок уже було прийняте рішення сесії не посилювати карантин.    

 

Як повідомляла УМ, 23 березня літак Іл-76 привіз в Україну з Китаю 250 тисяч швидких тестів і 521 систему проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР), 80 тисяч респіраторів та 10 тисяч комбінезонів захисту, апарати штучної вентиляції легень, 500 тисяч тришарових масок.