Лукашенко наказав відловити ще одну групу бойовиків Вагнера в лісах Білорусі

13:57, 04.08.2020
Лукашенко наказав відловити ще одну групу бойовиків Вагнера в лісах Білорусі

Олександр Лукашенко під час щорічного звернення до білоруського народу. (Фото з офіційного порталу президента Білорусі)

Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що ще одна група бойовиків приватної військової компанії Вагнера переховується в лісах на півдні Білорусі.

 

Таку заяву він зробив, посилаючись на дані спецслужб.

 

Як інформує «Україна молода», про це Олександр Лукашенко повідомив у зверненні до білорусів у вівторок, 4 серпня.

 

«Сьогодні надійшла інформація про ще однин загін, який перекинули на південь. Це ми повинні бігати і ловити їх по лісах? Ми ж їх всіх відловимо», - заявив пан Лукашенко під час щорічного послання народу.

 

За його словами, Росія бреше, коли заявляє, що затримані в Білорусі "вагнерівці" прямували до Туреччини, Африки або країни Латинської Америки: "Ці люди, вони дали свідчення, їх направили спеціально до Білорусі. Команда була чекати. Квитки, куплені на Стамбул, це легенда".

 

Президент Білорусі також вважає, що вочевидь, хтось намагається дестабілізувати ситуацію в країні.

 

Як повідомляла «УМ», 29 липня в Білорусі затримали 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками "Вагнера". У Білорусі вважають, що метою бойовиків була "дестабілізація ситуації під час виборчої кампанії" президента Білорусі.

 

Щонайменше 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі.  Україна планує екстрадувати бойовиків, які воювали із ЗСУ.