На Черкащині почали ремонти дороги Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань

04.08.2020
На Черкащині почали ремонти дороги Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань

Тривають ремонтні роботи на автодорозі в селі Носачів. (Фото надане пресслужбою Служби автомобільних доріг у Черкаській області.)

На Черкащині, у селі Носачів Смілянського району, розпочали роботи з поточного середнього ремонту автодороги Золотоноша — Черкаси — Сміла — Умань.
 
 
Як повідомляють у Службі автомобільних доріг у Черкаській області, зокрема, там розпочато ремонт проїзної частини — фрезерування зношеного асфальтобетонного покриття.
 
 
«У рамках поточного середнього ремонту цієї ділянки автодороги буде відновлено водовідведення, відремонтовано чотири містки, влаштовано основу зі щебенево-піщаної суміші та двох шарів асфальтобетонного покриття», — розповідають черкаські дорожники. 
 
Також, за їхніми словами, будуть укріплені узбіччя, влаштовані з’їзди з дороги, посадкові майданчики для громадського транспорту, 12 пішохідних переходів з автономним освітленням, зроблять нове металеве бар’єрне огородження, дорожню розмітку та поставлять нові дорожні знаки.
 
«Загалом цього року на цій автодорозі державного значення буде відремонтовано 67,2 км дорожнього покриття», — наголошують у Службі автомобільних доріг у Черкаській області.
 
І додають: ремонти на автодорогах Черкаської області не припиняють навіть у вихідні дні — тривають роботи з експлуатаційного утримання, ямкового ремонту, поточного середнього та капітального ремонтів доріг державного значення.
 
Приміром, у Звенигородському районі поточний середній ремонт проводять від транспортної розв’язки через село Вільховець і до села Гусакове. На обході міста Умань завершено роботи з влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття. 
 
«У ході реалізації програми президента «Велике будівництво» на Черкащині вже є перші результати: нове асфальтобетонне покриття влаштовано на двох ділянках доріг державного значення загальною протяжністю 17 км. Зокрема, завершено поточний середній ремонт та введено в експлуатацію майже 10 км автодороги Київ — Одеса у Жашківському районі, 7 км ділянки автодороги Черкаси — Чигирин — Кременчук у селі Мошни Черкаського району.