Агентство Kroll закидає братам Суркісам оборудки з коштами ПриватБанку

11:59, 01.08.2020
Агентство Kroll закидає братам Суркісам оборудки з коштами ПриватБанку

Агентство Kroll закидає братам Суркісам та Коломойському оборудки з коштами ПриватБанку.

Ігор Коломойський та брати Суркіси причетні до виведення коштів із Приватбанку  про це свідчить розслідування компанії Kroll. 
 
Про це інформує "Україна молода" з посиланням на американське видання Chicago morning star ,яке опублікувало фрагмент розслідування агентства Kroll.
 
 
Повідомляється, що з 2008 по 2010 роки низка компаній, пов'язаних із Приватбанком, отримали від кіпрської філії фінустанови позики на понад 360 млн доларів. За версією Kroll, ці гроші були депоновані в Приватбанку на термін до двох років.
 
 
Після цього їх перерахували на депозитні рахунки шести компаній, зареєстрованих в юрисдикції Британських Віргінських островів. Kroll cтверджує, що всі ці депозитні рахунки ведуть до братів Суркісів - партнерів Коломойського.
 
 
"Позики на загальну суму 361 мільйон доларів США були згруповані частинами, в рамках яких позики видавалися з різницею у кілька хвилин, відразу після чого вони були спрямовані через мережу транзакцій між рахунками пов’язаних компаній, у яких немає очевидної комерційної мети", - йдеться у розслідуванні.
 
 
Підкреслюється, що позики, які були видані і які були спрямовані на рахунки вкладників, наразі погашені, але джерело коштів, за якими вони були погашені, ще не до кінця зрозуміле, "оскільки в ньому задіяно кілька рівнів переробки кредитів".

 

Зазначається, що за цією схемою з Приватбанку було виведено близько 150 млн доларів, включаючи кредитні кошти і відсотки. Згідно зі звітом Kroll, ці кошти були переведені на низку рахунків у Банку Кіпру.