Путін хоче «ясності» щодо затриманих у Мінську бойовиків Вагнера

18:50, 31.07.2020
Путін хоче «ясності» щодо затриманих у Мінську бойовиків Вагнера

Питання затриманих бойовиків Вагнера обговорювалося під час наради Путіна з членами Радбезу.

Президент Володимир Путін обговорив у режимі відеоконференції з членами Ради безпеки РФ затримання російських бойовиків з групи Вагнера в Білорусі.

 

Щоправда, керівництво Росії вперто не називає їх бойовиками чи найманцями, а лише російськими громадянами, а саме затримання – «інцидентом».

 

 Як передає «Україна молода», питання затриманих білоруськими силовиками бойовиків обговорювалося під час наради Путіна з членами Радбезу в п’ятницю.

 

"Відбулася грунтовна розмова про інцидент із затриманням російських громадян в Білорусії. Висловлено надію на те, що вже найближчим часом у цю ситуацію буде внесено ясність і безпідставно затримані російські громадяни будуть звільнені", - повідомляє пресслужба Кремля.

 

Як повідомляла «УМ», 29 липня в Білорусі затримали понад 33-х іноземних громадян, які виявилися бойовиками "Вагнера".

 

У Білорусі заявили, що 14 із затриманих під Мінськом бойовиків ПВК "Вагнер" воювали на Донбасі. Там затриманих бойовиків підозрюють у підготовці теракту.

 

СБУ разом з Офісом генпрокурора ініціюють екстрадицію затриманих у Білорусі бойовиків ПВК "Вагнер", які воювали на Донбасі і є уродженцями України.