Опозиціонер Цепкало виїхав з Білорусі разом із дітьми до Росії

14:55, 24.07.2020
Опозиціонер Цепкало виїхав з Білорусі разом із дітьми до Росії

ЦВК Білорусі відмовився зареєструвати Валерія Цепкало кандидатом у президенти на виборах

Колишній заступник глави МЗС Білорусі Валерій Цепкало, який збирався брати участь у президентських виборах, в цілях безпеки виїхав до Росії разом з дітьми.

 

Як інформує УМ, про це він розповів російському телеканалу "Дождь".

 

За його словами, він дізнався, що у Білорусі готується його арешт, тому разом з двома дітьми поїхав і зараз знаходиться у Москві. Його дружина Вероніка залишилася у Білорусі і бере участь у виборчій кампанії кандидата у президенти Світлани Тіхановської.

 

Вероніка Цепкало зазначила, що сім'я опозиціонерів Лукашенка у своєму розпорядженні має інформацію не тільки про можливий арешт її чоловіка, але і про позбавлення сім'ї батьківських прав.

 

"Тому було прийнято рішення про терміновий від'їзд", - зазначила Вероніка Цепкало.

 

Відзначимо, що наприкінці червня ЦВК Білорусі відмовився зареєструвати Валерія Цепкало кандидатом у президенти на виборах, які пройдуть 9 серпня.

 

Могильові продовжили арешт білоруського блогера Сергія Тіхановського - одного з політичних опонентів президента Олександра Лукашенка.

 

Його звинуватили в організації акцій, які грубо порушують громадський порядок.

 

Напередодні стало відомо, що його дружина, Світлана Тіхоновська, яка є кандидатом у президенти Білорусі, вивезла з країни своїх дітей в одну з країн Євросоюзу.

 

29 червня в МВС Білорусі заявили, що до відомства надійшли матеріали про "факти протиправної діяльності» Валерія Цепкало, на підставі яких було відкрито перевірка.

 

Влада Білорусі радикально налаштована проти опонентів чинного президента країни Олександра Лукашенка. Підтвердженням цього є неодноразові затримання активістів та кандидатів у президенти під час мирних мітингів. Так, один опозиціонер Лукашенка Сергій Тихановський перебуває під вартою, днями суд продовжив йому арешт на 15 діб.

 

На Тихановського повісили адміністративне правопорушення, тому кандидатом у президенти зареєструвалася його дружина – Світлана Тихановська. Зауважимо, що їй довелося вивезти своїх дітей з Білорусі до Євросоюзу через погрози того, що влада може їх відібрати.

 

Читатйте також: Білорусь без вибору: ЦВК країни не зареєструвала двох основних конкурентів Лукашенка