У МВС пояснили прибуття спецпризначенців після затримання терориста в Луцьку, відео

13:22, 22.07.2020
У МВС пояснили прибуття спецпризначенців після затримання терориста в Луцьку, відео

Вибух у МВС назвали "відволікаючим маневром", щоб "психологічно пригнітити волю злочинця".

У соцмережах оприлюднили ще одне відео затримання Максима Кривоша, який 21 липня захопив автобус у Луцьку. На ньому видно, що затримання Кривоша й звільнення заручників сталося ще до того, як почався штурм автобуса.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Hromadske, а також опубліковано відео з місця події

 

На відео з цим ракурсом видно, що Кривош виходить із піднятими руками з автобуса й чекає, поки його затримають.

 

Після цього з автобуса по одному виходять люди, які там перебували.

 

У цей час збоку під’їжджає бронетранспортер, а незабаром чути, як вибухає світлошумова граната.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков говорив, що зловмисник вийшов із автобуса після того, як із ним домовилися представники влади. Кривоша затримали бійці Служби безпеки.

 

Вибух у МВС назвали "відволікаючим маневром", щоб "психологічно пригнітити волю злочинця".

 
 
 
"Методика проведення спецоперацій, звісно, має свої особливості. Зокрема, не було відомо, чи не зібралася ця людина підірвати гранату, або ж зробити які-небудь інші дії, тому що під одягом у нього могла бути інша зброя, яку не видно диванним експертам було б на відстані. Тому було прийнято рішення, щоб психологічно подавити волю злочинця через те, щоб були створені постріли, шумові ефекти, щоб була пригнічена його... щоб він точно не зробив нічого поганого", - сказав заступник міністр внутрішніх справ Антон Геращенко у коментарі телеканалу "1+1".
 
 
Як повідомляла УМ, Максим Кривош захопив автобус із заручниками в Луцьку вранці 21 липня і понад 12 годин утримував їх. Він зловмисник сам зателефонував до поліції та повідомив про це. Чоловік погрожував підірвати автобус. У нього були гранати та інша автоматична зброя.
 
 
Терорист, за його словами, хотів "боротися із системою". Він оприлюднив вимоги до вищого керівництва держави. Кривош хотів, щоб всі чиновники України, релігійні й політичні діячі мали оприлюднити текст і відеозвернення зі змістом "Я – терорист в законі".
 
 
Натомість президент Зеленський мав опублікувати звернення із закликом переглянути фільм "Земляни" 2005 року.
 
 
За фактом вищезазначених подій поліція відкрила кримінальне провадження за статтею про захоплення заручників. Згодом СБУ відкрила справу за статтею про теракт.
Увечері 21 липня після понад 12 годин перемовин, зокрема з президентом Зеленським, терорист сам здався та відпустив усіх заручників. На щастя, ніхто не постраждав і не загинув.
 
 
Заручники автобуса, який 21 липня захопив луцький терорист Максим Кривош розповіли про умови їхнього полону. 
 
 
Максим Кривош, який 21 липня захопив у Луцьку автобус з людьми, перебуває у СІЗО. Йому оголосять підозру у тероризмі, захопленні заручників та незаконному зберіганні зброї.