Фотограф Костянтин Прокопенко з Городища зафіксував у небі унікальне явище

14:52, 21.07.2020
Фотограф Костянтин Прокопенко з Городища зафіксував у небі унікальне явище

Наступного разу комету C/2020 F3 (NEOWISE) можна буде побачити із Землі аж через 6800 років. (Фото з ФБ-сторінки Костянтина Прокопенка)

Фотограф з черкаського міста Городище Костянтин Прокопенко упіймав і зафіксував  на світлинах найкрасивішу комету за 23 роки.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це пан Прокопенко написав на своїй сторінці у Facebook.

 

За його словами, йдеться про унікальне явище - комету C/2020 F3 (NEOWISE). Щоб сфотографувати її фотографу знадобилось три тижні «фотополювання».

 

«І ось, за крок до зменшення її зоряної величини, мені вдалось це зробити! Так як неозброєним оком її можна побачити тільки в місцях з мінімальним світловим забрудненням, тобто в місті її майже нереально побачити», – зазначає Костянтин.

 

 

Він пишається тим, що ці фото - його особисте досягнення, адже наступного разу цю комету можна буде побачити із Землі аж через 6800 років.

 

«І я реально міг її пропустити, адже постійно були або вечірні чи ранкові хмари, чи виходило так, що прокидався пізніше, але не цього разу», – зізнається фотограф.

 

Він каже, в житті багато чого не усвідомлюєш, не замислюєшся над таємницями Всесвіту, але коли тобі вдається поспостерігати за такими явищами як ця комета,  починаєш розуміти те, що ще так багато є невивченого і таємничого.

 

«Хто ще бажає поспостерігати за унікальним явищем - поспішайте, адже через декілька днів вона стане все менш яскравою. Ідеальний час: 00-1.00 година ночі. Дивіться на  північ», – закликає Костянтин Прокопенко.

 

Як повідомляла «УМ»,в липні у всій Північній півкулі неозброєним оком можна спостерігати Комету на ім’я C/2020 F3 NEOWISE. Найближче комета підійде до Землі в ніч iз 22 на 23 липня.