Опозиція збирає акцію на підтримку української мови

20:46, 15.07.2020
Опозиція збирає акцію на підтримку української мови

Завтра під Верховною Радою відбудеться акція на підтримку української мови

Депутати від опозиційних партій "Європейська Солідарність" та "Голос" закликають завтра вийти на акцію підтримки української мови. 
 
 
Як інформує "УМ" про це народні депутати заявили у Верховній Раді. 
 
 
Незважаючи на те, що спікер парламенту переніс розгляд законопроекту Максима Бужанського, люди зберуться під Верховною Радою саме завтра.
 
 
Цікаво, що питання мови внесло суперечку і серед монобільшості. Дехто з депутатів фракції "Слуга народу" на своїх сторінках у соціальних мережах розмістив звернення, яке супроводжують хештегом #єдинадержавна. У своїх дописах вони заявляють, що  стурбовані суспільною реакцією на законопроєкт колеги Бужанського, тому не підтримуватимуть його під час винесення до зали.
 
 
"Законопроєкт № 2362 суперечить нашим переконанням, і вносить розкол у суспільство, створює напругу, ускладнює в перспективі вирішення загальнодержавних завдань суспільного розвитку. З огляду на зазначене, з усією повагою до думки кожного народного депутата і його права вносити законодавчі ініціативи, заявляємо, що не підтримуємо законопроект № 2362, і не голосуватимемо за нього", - написали у своїх соціальних мережах частина депутатів від "Слуги народу". 
 
 
 
Нагадаємо, документ народного депутата Максима Бужанського може скасувати перехід на українську мову навчання вже від 1 вересня учнів 5-11 класів, які досі навчалися  російською. 
 
 
Сьогодні ж на захист української мови в освітньому процесі виступив  мовний омбудсмен Тарас Кремінь
 
 
До речі, про так званий "мовний" законопроєкт якогось бужанського" жорстко висловився екснардеп, керівник УДА Дмитро Ярош.