Росія на окупованому Донбасі накопичує танки

14.07.2020
Росія на окупованому Донбасі накопичує танки

На фронті — чергове загострення.
 
 
Впродовж минулих чотирьох діб збройні формування Російської Федерації, їхні посіпаки та найманці 17+10+17+7 разів порушили режим припинення вогню.
 
 
По всій лінії фронту гатили з важкої артилерії та крупнокаліберних мінометів. Зафіксовано активність ворожих снайперів.
 
 
Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін у щоденному звіті СММ ОБСЄ від 10 липня повідомляє, що під час спостережного польоту БПЛА представників Місії на території поблизу непідконтрольного урядові України селища Лутугине Луганської області виявлено одинадцять танків Т-64, а також 152-міліметрову самохідну гаубицю 2С5 «Гіацинт С».
 
Також УС СЦКК наголошує, що окупанти продовжують мінувати поля в прямій близькості до ділянки розведення сил та засобів «Петрівське».
 
І це лише те, що вдалося побачити, адже російські окупанти зривають заплановані спостережні польоти Місії, обстрілюючи безпілотники СММ ОБСЄ. 
 
На луганському напрямку в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», неподалік Новотошківського, Троїцького, Новолуганського, Кримського та Причепилівки противник відкривав вогонь з артилерійських систем калібру 152 мм, з мінометів 120-го та 82-го калібрiв.
 
Не було спокійно і поблизу Оріхового. Тут ворог, окрім 120-мiлiметрових мінометів, використав ще й гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
 
Обстріляли загарбники і наших захисників біля населеного пункту Хутір Вільний, застосувавши гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.
 
Також противник активізувався поруч із Луганським. На цій ділянці фронту збройні формування РФ задіяли міномети калібру 82 мм, гранатомети, кулемети і стрілецьку зброю. Крім того, по оборонних укріпленнях наших захисників поблизу Катеринівки агресор гатив із протитанкового ракетного комплексу. 
 
На Донеччині, в межах відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», поблизу Авдіївки, Водяного ворог неодноразово відкривав вогонь з артилерійських систем 122-го калібру, 120-ти мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Біля Опитного агресор теж застосував 120-мiлiметровi міномети та станкові протитанкові гранатомети.
 
А захисників Мар’їнки, Кам’янки, Новоселівки Другої противник обстрілював із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також збройні формування РФ зі сторони Спартака цинічно обстріляли в Авдіївці ще й житлові будинки.
 
Противник використав артилерійські системи калібру 120-мiлiметровi та 122-мiлiметровi міномети. Внаслідок обстрілу один боєприпас розірвався на городі в людей та ударною хвилею пошкодив вікна будинку.
 
Ще один боєприпас влучив у дах будинку та, на щастя, не розірвався, але це призвело до часткового пошкодження покрівлі будівлі. Жертв та поранених серед цивільного населення немає.
 
Також факти збройної активності противника зафіксовано біля Невельського, де росіяни двічі відкривали вогонь iз великокаліберних кулеметів, гранатометів різних систем i стрілецької зброї. А на підступах до Лебединського — з автоматичних станкових гранатометів. Унаслідок ворожих обстрілів 12 військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.