У справі Стерненка зупинили слідство

19:13, 12.07.2020
У справі Стерненка зупинили слідство

Стрененко заявив - слідство у його справі зупинили

Одеський активіст Сергій Стерненко заявив, що слідство у справі про напад на нього зупинили.

 

Як інформує "УМ", за його словами, пошук замовників і організаторів нападу, внаслідок якого загинув нападник Іван Кузнєцов, тепер може тривати роками. 

 

«Формальною підставою для цього стало оголошення у розшук за хуліганство (так, коли тебе намагаються позбавити життя на замовлення, то це у нас хуліганство) виконавця Олександра Ісайкула», — написав він, додавши, що це означає зупинення всіх слідчих дій.

 

Стерненко просив прокурора виділити провадження щодо нападника Ісайкула в окреме, щоб не зупиняти основне розслідування. Активісту відмовили.

 

«Практично це означає що Ірина Венедіктова за сприяння Авакова та за погодженням із Зеленським відмазує всіх причетних до спроб мене вбити. Відповідно, це ж стосується і всіх нападів на інших активістів в Одесі. Та і ще двох попередніх нападів на мене», — написав Стерненко.

 

Активіст також заявив, що «слідчий почав займатися процесуальним терором» — він направив йому пʼять повісток на кожен день тижня з вимогою прибути до СБУ для ознайомлення з матеріалами справи проти нього.

 

«Такі дії слідчого це тиск, спрямований на виконання протиправної вказівки Венедіктової негайно передати справу в одеський суд та засудити мене за необхідну оборону», — каже Стерненко.

 

Нагадаємо, Сергія Стерненка підозрюють у вбивстві одного з нападників на нього в Одесі у травні 2018 року.

 

Перше засідання з обрання для нього запобіжного заходу відбулося 12 червня. Суди над Стерненком супроводжуються акціями та сутичками із поліцією.