Українці мають змиритися з анексією Криму - Дмитро Медведєв

19:13, 10.07.2020
Українці мають змиритися з анексією Криму -  Дмитро Медведєв

Дмитро Медведєв хоче, щоб українці змирилися з анексією Криму.

Українці мають змиритися з анексією Криму.
 
Як передає "УМ", про це заявив у інтерв''ю «Комсомольській правді» заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв.
 
За його словами, Кремль насправді, не хоче сваритися зі своїми сусідами, а лише реагує на, нібито, недружні дії деяких держав.
 
Вторгнення Росії в Грузію, наприклад, пояснив тим, що в Південній Осетії та Абхазії були російські миротворці. А причиною зіпсованих відносин з Україною назвав анексію Криму.
 
"Говорячи про Україну, можу лише сказати, що після того, що там сталося, звісно, наші відносини змінилися. І змінилися вони на ґрунті зрозумілих причин після проведення референдуму в Криму і возз'єднання Криму з Росією. Але це не означає, що ми хочемо здійснювати якусь недружню політику щодо України. Ні, просто українці повинні змиритися з тими реаліями, які існують, і зайнятися врегулюванням внутрішньої кризи на південному сході своєї країни", - Дмитро Медведєв, заступник голови Ради Безпеки РФ.
 
Тим часом відреагували на такі заяви і міжнародні парнери України. Спочатку Донбас, а потім Крим - таку пораду дав посол Франції Етьєн де Понсен. Каже - пріоритетом має стати схід України, а вже потім - повернення анексованого півострова. Очільник українського МЗС Дмитро Кулеба також вважає, що неефективно включати питання Криму до «мінського формату», водночас запевняє, що Київ постійно веде діалог із міжнародними партнерами щодо анексованого півострова. 
 
Нагадаємо, у середу також відбулося чергове онлайн-засідання мінської тристоронньої контактної групи. Закінчилося воно без значних проривів. Сторони лише узгодили новІ ділянки розмінування та звинуватили один одного в «неконструктивній позиції».