В селі Смолія залишили труни та вінки, НБУ натякає на Коломойського

09:30, 09.07.2020
В селі Смолія залишили труни та вінки, НБУ натякає на Коломойського

На в’їзді до села, де мешкає колишній голова Національного банку України Яків Смолій, люди залишили труни й поховальні вінки з квітами.

 

Як інформує УМ, про це у Twitter повідомив сам Яків Смолія, опублікувавши фото.

 

 "08.07.2020 Українське надвечір‘я. Без коментарів"., - написав він.

 

Реакцію озвучили і в Нацбанку.

 

"Надвечір маємо конкурс – вгадай тему спектаклю по реквізиту. Участь беруть десять з плюсом похоронних вінків, труни, плакати зі звинуваченнями у всіх смертних гріхах та щось на кшталт погроз. Щоб ви довго не гадали, розповідаємо. Це мирна "акція" (читай – спектакль з поганим сценарієм) проти політики, посадовців та експосадовців… бінго! – Національного банку України. Вона сьогодні увечері розпочалася на в‘їзді до селища, де мешкає ексголова НБУ Яків Смолій. Рівно тиждень тому він подав заяву про звільнення із обґрунтуванням "через систематичний політичний̆ тиск".

 

Що можемо вам сказати? Наша пісня гарна й нова, починаймо її знову. Маємо лиш одне питання: коли труни та вінки з’являться під стінами НБУ та під будинком в.о. голови Катерини Рожкової? Завтра зранку? Чи вже з понеділка?

 

До слова, Національний банк має сучасну систему оцінки роботи своіїх співробітників. Кожній людині встановлюються так звані "ключові показники ефективності" (KPI).

 

Нового голову ще не призначили. Але ми вже зараз можемо запропонувати найважливіший KPI – робити свою роботу так, аби під НБУ та під будинок приносили труни та вінки. Бо, виявляється, це показник успішної та ефективної роботи очільника центробанку.

 

Цілком ймовірно, що ця акція, власне, для нового голови й призначена. Проте мета може бути зовсім іншою – залякування, щоб навпаки був слухняним та не робив кроків, які не подобаються замовникам цього "екшену".

НБУ
 
 
НБУ "опитуванням" натякає на Ігоря Коломойського
 

Як інформувала УМ,   1 липня голова Національного банку Яків Смолій написав та подав на ім’я президента заяву про відставку через "систематичний політичний тиск".

 

Своєю чергою в Офісі Президента запевнили, що правління НБУ буде продовжувати свою діяльність на засадах незалежності та професійності, додавши, що "безумовним пріоритетом залишається забезпечення незалежності Національного банку України".


2 липня Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради подання на звільнення Смолія з посади голови НБУ.

 

Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт постанови про звільнення Смолія.

 

3 липня Верховна Рада звільнила його з посади. 

 

7 липня команда Нацбанку заявила про цькування та шантаж.