Паводки на Західній Україні: уряд виділив 10 мільйонів гривень

21:21, 08.07.2020
Паводки на Західній Україні: уряд виділив 10 мільйонів гривень

Паводки на Західній Україні: уряд виділив 10 мільйонів гривень

Із перших 30 мільйонів гривень, які виділив уряд для подолання наслідків негоди у Чернівецькій області, 10 мільйонів перераховують людям, які постраждали. 

 

Як повідомляє "УМ" з посиланням на заяву голови Чернівецької ОДА Сергія Осачука, це перші кошти, які почали виділяти постраждалим українцям. 

 

"На подолання наслідків негоди уряд виділив нам 30 мільйонів гривень. Як по-господарськи використати ці гроші? В першу чергу, потрібно задовольнити потреби людей, кожного, хто постраждав. Доповідаю, що 10 мільйонів гривень - це є та сума, яку дають людям. У кожному селі, підійшли до кожної хати, склали акт, де будинок треба новий - 200 тисяч гривень, де треба відремонтувати - 50 тисяч гривень. Ці гроші уже в районах, вони перераховані і зараз уже доходять до людей", - сказав Осачук.

 

Решта піде на підготовку проєктно-кошторисної документації на відновлення зруйнованих та пошкоджених об'єктів.

 

"За решту 20 мільйонів гривень ми робимо проєктно-кошторисну документацію на всі зруйновані дороги й мости. Коли у нас буде документ, скільки потрібно коштів, тоді ми звертаємося до держави із проханням виділити необхідні гроші", - додав голова Чернівецької ОДА.

 

Нагадаємо, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. На Прикарпатті внаслідок стихії загинули 3 людини.

 

Загалом через негоду постраждали більше 250 населених пунктів у п’яти областях. Були підтоплені 7,5 тис. житлових будинків, зруйновані дороги та мости.