Постпред України при ООН Сергій Кислиця нагадає світові про російських терористів на Донбасі

08.07.2020
Постпред України при ООН Сергій Кислиця нагадає світові про російських терористів на Донбасі

Сергій Кислиця нагадає ООН про терористів iз Росії на Донбасі.

Цього тижня в ООН основною темою дискусій стане протидія тероризму й злочинному екстремізму в умовах глобальної пандемії.
 
 
Зокрема, в організації планують обговорити широкий спектр викликів — від збройних, кібер- i біологічних загроз до фінансування тероризму.
 
 
Тож постійний представник України при ООН Сергій Кислиця вже готується до участі у дискусіях, під час яких обов’язково нагадає країнам-членам про «терористичний компонент» російської агресії.
 
 
За його словами, представники урядів, а також експерти держав-членів ООН і неурядових організацій говоритимуть iще й про підтримку жертв тероризму під час «коронакризи», запобігання радикалізації молоді, важливість соціальної згуртованості, роль громадянського суспільства й ЗМІ для запобігання та протидії тероризму.
 
«Українська сторона теж буде представлена в обговореннях і, безумовно, нагадає державам-членам ООН, що агресія Росії проти України також включає терористичний компонент. ООН має бути свідомою, що необхідність припинення зловмисної діяльності держав-спонсорів тероризму повинна бути одним із першочергових питань порядку денного міжнародної безпеки», — повідомив Сергій Кислиця в коментарі Укрінформу.
 
Український дипломат додав: «Сподіваємося, що ці обговорення сприятимуть інклюзивності й транспарентності процесу підготовки до огляду Глобальної контртерористичної стратегії ООН. Для нас важливим є об’єктивне відображення сучасних терористичних загроз, а також готовності держав протидіяти їм практично».