Коронавірус в Україні: 5 областей без захворювання, 9 - не готові до послаблення карантину

12:36, 07.07.2020
Коронавірус в Україні: 5 областей без захворювання, 9 - не готові до послаблення карантину

Найбільше захворілих на COVID-19 за минулу добу зафіксовано у Львівській області

У п'ятьох областях України за добу не виявлено жодного нового випадку коронавірусу.

 

Як інформує УМ, про це свідчать дані Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусної хвороби.

 

Станом на 7 липня в Хмельницькій, Чернігівській, Миколаївській, Сумській та Херсонській області не виявлено жодного нового випадку захворювання на коронавірус.

 

Водночас, дев'ять регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів, по що свідчать дані Міністерства охорони здоров'я.

 

Згідно з даними МОЗ, поки не готові до послаблення карантину Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Тернопільська, Харківська і Чернігівська області.

 

Як свідчать дані системи моніторингу, найбільше захворілих на COVID-19 за минулу добу зафіксовано у Львівській області - 144, Закарпатскій - 83, та Києві - 63.

 

Дані щодо визначених критеріїв з АР Крим та м. Севастополь відсутні.

 

Посилення протиепідемічних заходів застосовується та припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону, з урахуванням оцінки епідемічної ситуації та наявності у регіоні ознак для посилення протиепідемічних заходів відповідно до відомостей, опублікованих на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я.

 

Станом на 7 липня в Україні лабораторно підтверджені 49 607 випадки COVID-19, за добу — 564 нових.