Українці мають вчити з дитсадка англійську, а не російську – Данілов

13:54, 06.07.2020
Українці мають вчити з дитсадка англійську, а не російську – Данілов

Олексій Данілов (в центрі) дотримується державницької позиції у мовному питанні. (Фото РНБО України)

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов переконаний, єдиною державною мовою в Україні повинна бути українська мова. Тоді як другою мовою, яка має вивчатися з дитячого садка, має бути англійська, а не російська.

 

Як передає «Україна молода», про це секретар РНБО заявив в інтерв’ю «Українській правді», оприлюдненому у понеділок.

 

«Є речі, наприклад, питання мови – це дуже важливе, принципове питання для держави. Ніякої другої, російської, у нас бути не може – не тому, що її не треба вивчати, її не треба знати. Якщо ми кажемо про Україну – то має бути тільки державна українська мова», - наголосив Олексій Данілов журналістам "УП".

 

І додав: «Чи має бути друга мова в Україні? Звичайно, має бути. Але це має бути англійська мова, яка має вивчатися, починаючи з дитячого садочка. Усі громадяни України, якщо ми хочемо бути в цивілізованому світі, мають знати, використовувати англійську мову. Це є обов’язкова річ».

 

За словами секретаря Ради нацбезпеки і оборони, у нього є своє бачення у багатьох питаннях і він його не приховує та ділиться з президентом Володимиром Зеленським.

 

Як повідомляла «УМ», Олексій Данілов не уявляє проведення виборів на окупованій частині Донбасу (так звані ОРДЛО) без українського прапору і не за українським законодавством.

 

Він вважає, що вибори там рано чи пізно відбудуться, але лише за українським законодавством, за участю української Центральної виборчої комісії, українських партій та засобів масової інформації.