У Києві дозволили роботу кінотеатрів і ресторанів після 22.00

13:07, 06.07.2020
У Києві дозволили роботу кінотеатрів і ресторанів після 22.00

Кінотеатри Києва працюватимуть після 22.00 з дотриманням санітарних норм.

Міністерство охорони здоров'я визнало, що місто Київ відповідає усім критеріям для послаблення карантину станом на понеділок, 6 липня.

 

Після цього Комісія з надзвичайних ситуацій Київради дозволила ресторанам, закладам громадського харчування та кінотеатрам і театрам працювати після 22-ї години.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн пресконференції у понеділок.

 

"Повідомлю, що сьогодні комісія з надзвичайних ситуацій міста дозволила ресторанам, закладам громадського харчування та кінотеатрам і театрам працювати після 22-ї години. З дотриманням санітарних норм і регламентів. Робота ж розважальних закладів та проведення культурно-масових заходів обмежені до 22-ї години", - сказав міський голова Києва.

 

Водночас Кличко наголосив, що місто продовжує перевірки суб’єктів господарювання на дотримання регламентів роботи. Тільки минулого місяця спеціальна комісія, до якої входять співробітники Держпродспоживслужби, поліції та Муніципальної охорони, склала 369 протоколів про  порушення.

 

Зафіксували порушення на продовольчих ринках та в магазинах, у торговельних центрах та в кафе і ресторанах. Порушників штрафують.

 

Владу столиці непокоїть той факт, що підприємці розпочали нехтувати елементарними правилами, наражаючи на небезпеку і своїх співробітників і відвідувачів.

 

"А це може призвести до спалахів хвороби. І тоді нам доведеться знову повернутися до суворих обмежень. Я хотів би, щоб ми це розуміли", - наголосив пан Кличко.

 

До речі, до наступного етапу послаблення карантину за епідеміологічними показниками МОЗ готові Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернівецька області.