Українські моряки мають відчувати себе супергероями - Зеленський

12:03, 05.07.2020
Українські моряки мають відчувати себе супергероями - Зеленський

Володимир Зеленський виступив перед військовими моряками біля буксира "Яни Капу". (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський вважає, що роль військових моряків для обороноспроможності України неможливо переоцінити. Тому він хоче, щоб українські моряки відчували, що вони є справжніми супергероями.

 

Як передає «Україна молода», про це Зеленський заявив під час урочистостей в Одесі з нагоди Дня ВМС у неділю, 5 липня.

 

Зокрема, Верховний головнокомандувач виступив перед військовими моряками біля буксира "Яни Капу", який разом з іншими двома військовими кораблями 25 листопада 2018 р. російські силовики обстріляли і захопили у районі Керченської протоки.

 

Тоді у полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені. 7 вересня 2019 року між Україною та Росією відбувся обмін у форматі 35 на 35, під час якого було звільнено 24 військовополонених моряків. Захоплені українські кораблі також повернулися на Батьківщину.

 

 

Нині ж Володимир Зеленський заявив, що моряки з Криму, які у 2014 році не зрадили Україні, отримають квартири, оскільки їх соціальне забезпечення є одним з головних завдань. Наразі йдеться про отримання перших 70 квартир.

 

«Найголовніше, про кого ми завжди повинні пам’ятати та піклуватися, – це люди. Це наші військові моряки, їхні родини, гідне матеріальне та соціальне забезпечення для них. Це – завдання номер один. Мені соромно, що за весь цей час вони не отримали від держави гідної подяки. Але я радий, що нарешті справедливість перемогла», - сказав президент України.

 

І додав: «Я зроблю все, щоб українські моряки відчували, що вони є справжніми супергероями, які дуже потрібні Україні».

 

Як повідомляла «УМ», командувач ВМС Олексій Неїжпапа вважає Росію головним ворогом і наголошує, що нині світ воює технологіями, а не кількістю штиків.

 

Тоді як президент Зеленський обіцяє, що Військово-Морські сили України будуть повністю оснащені ракетною зброєю, яка є головним фактором стримування агресора. До того ж, Україна «буде сильною, вільною, непереможною і поверне всі свої території».