Збройні розбірки у Києві: 10 осіб затримано, 3 постраждалих

12:56, 04.07.2020
Збройні розбірки у Києві: 10 осіб затримано, 3 постраждалих

Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296

У суботу, 4 липня, в центрі Києва неподалік від розважального комплексу "Арена" трапилася масова бійка зі стріляниною.

 

Як повідомляє в Facebook "Київ Оперативний", у результаті події є постраждалі.

 

"Просто натовп молодих людей, які билися між собою. Є постраждалі. Сама суть конфлікту невідома", – йдеться в повідомленні.

 

Як повідомила прес-секретар Печерського відділення поліції Києва Оксана Тищенко, інцидент стався близько 4 ранку на території розважального комплексу “Арена-сіті”, розташованого недалеко від Бессарабської площі.

 

Масова бійка в Києві

На опублікованих кадрах видно, як натовпи молодих людей пішли один на одного стіною. За повідомленням, сталася стрілянина, але хто був стрільцем, поки не відомо.

 

На місці НП працювала поліція, причини події встановлюються.

 

Поліція затримала 10 учасників бійки зі стріляниною на столичному Печерську. Одній з учасниць інциденту лікарі надали допомогу на місці події. Також двоє учасників отримали ножові поранення та були госпіталізовані.

 

Повідомляється, що сьогодні зранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на території літнього майданчику поблизу торгівельного центру на вулиці Басейній відбувається бійка та чути постріли. За вказаною адресою упродовж перших кількох хвилин прибули 7 екіпажів патрульних та слідчо-оперативна група районного управління поліції.

 

“Попередньо встановлено, що між двома компаніями виник конфлікт, який переріс в бійку, під час якої один із учасників дістав зброю та здійснив декілька пострілів. У результаті інциденту одна із учасниць отримала дотикове поранення ноги, лікарі надали їй допомогу на місці події. Окрім того, двоє учасників отримали ножові поранення та були госпіталізовані до медичних закладів. Для з’ясування всіх обставин події до Печерського управління поліції доставили 10 осіб”, — йдеться в повідомленні.

 

Також з місця події експерти вилучили стартовий пістолет та гільзу, які в подальшому будуть направлені на експертизу.

 

“Слідчим відділом Печерського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі”, — зазначається в повідомленні.