Єрмак у Берліні говорить з Козаком про Донбас

14:38, 03.07.2020
Єрмак у Берліні говорить з Козаком про Донбас

З української сторони в Берлін говорити про Донбас поїхали глава Офісу Президента Андрій Єрмак і віцепрем’єр Олексій Резніков.

У Берліні сьогодні, 3 липня відбувається зустріч у нормандському форматі на рівні політичних радників. Представляти інтереси Росії в питаннях українського Донбасу приїхав поплічник Путіна, так званий "куратор українського напрямку" Кремля Дмитро Козак.

 

Наразі зустріч триває за закритими дверима. Це підтвердив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, передає Укрінформ.

 

"Можу підтвердити, що така зустріч дійсно відбувається. Але зазвичай зустрічі на робочому рівні є закритими для преси", - наголосив він.


Спершу стало відомо, що у Берлін 3 липня прибув заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Він бере участь з боку Росії у зустрічі політичних радників у нормандському форматі. Російські ЗМІ, своєю чергою, повідомляли: предметом цієї зустрічі стане широке коло питань щодо реалізації мінських угод та заходи щодо політичного врегулювання конфлікту на Донбасі.

 

У складі української делегації в Берлін подалися керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і віцепрем’єр Олексій Резніков. Вони заявляли, що хочуть досягнути прогресу в роботі ТКГ, виконання грудневих домовленостей паризького саміту і обговорити проведення нової зустрічі "нормандської четвірки".


Присутні на зустрічі також політичні радники з боку Франції та Німеччини.

 

Нагадаємо, 12 травня політичні радники лідерів країн "нормандської четвірки" вже обговорювали ситуацію з безпекою на Донбасі і шляхи досягнення стійкого перемир’я в регіоні телефоном. 

 

13 травня Берлін для консультацій відвідав Дмитро Козак, який висловив тоді сподівання, що його зустрічі дадуть додатковий імпульс переговорам і в нормандському форматі, і в контактній групі щодо врегулювання ситуації на Донбасі.


На початку червня в Німеччині побувала українська делегація на чолі з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. А в середині червня делегація високопоставлених представників України, серед яких був глава офісу президента України Андрій Єрмак, відвідала і Париж.