Катастрофа МАУ: Франція і Україна розшифрують «чорні скриньки»

09:22, 02.07.2020
Катастрофа МАУ: Франція і Україна розшифрують «чорні скриньки»

Франція запросила Україну до участі в розшифровці даних "чорних скриньок" літака компанії МАУ.

Франція офіційно запросила українських експертів до спільної розшифровки "чорних скриньок" літака МАУ, який був збитий в Ірані 8 січня 2020 року.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін у соцмережах в ніч на четвер.

 

Зокрема, дипломат повідомив, що Франція запросила Україну до участі в розшифровці даних "чорних скриньок" літака компанії МАУ, який зазнав катастрофи в Ірані на початку цього року.

 

«Сьогодні Україна отримала запрошення від Франції направити наших експертів для участі в розшифровці «чорних скриньок» РS752, які (згідно з попередніми обіцянками Ірану) мають прибути до Ліону 20 липня ц.р.» - написав пан Єнін.

 

Дипломат наголосив, що завдання України - забезпечити максимальний рівень міжнародного визнання фактів незаконного втручання у випадку з рейсом PS752.

 

«Це наблизить всіх нас до встановлення справедливості та гідних компенсацій родинам загиблих!» - резюмував заступник міністра.

 

Як повідомляла «УМ», 8 січня 2020 року після зльоту з аеропорту Тегерана ракетою було збито літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ.

 

На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Також серед загиблих - громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії.

 

Наприкінці червня Іран відправив до Франції бортовий самописець зі збитого 8 січня цього року українського пасажирського лайнера.