ЗСУ знищили бойовиків, геолокацію яких виклав зрадник Ходаковський, відео

12:59, 01.07.2020
ЗСУ знищили бойовиків, геолокацію яких виклав зрадник Ходаковський, відео

Українські захисники зазначають: почали обстріл тоді, коли бойовики вчергове накрили вогнем зі своїх точок.

Ватажок проросійської банди "Восток" на Донбасі Ходаковський допоміг українським військовим знищити бойову точку окупантів. В результаті необдуманого вчинку "Скіфа" 4 бойовиків загинули ще троє травмовані.

 

Завдяки даним від "Скіфа"-Ходаковського військові вщент розбили вогневу позицію сепаратистів. Відповідне відео оприлюднила бойова група К-2, що входить до складу 54-ї бригади ЗСУ, на своїй фейсбук-сторінці та на ютуб-каналі.

 

"54 ОМбр дякує товаришу "Саші-Ходаку" за якісну фото і відео фіксацію з геолокацією позицій батальйона "Восток". Після твого виступу ми побачили наші помилки в роботі все швидко виправили", - – зіронізували бійці у відео.

 

Українські захисники зазначають: почали обстріл тоді, коли бойовики вчергове накрили вогнем зі своїх точок. Саме тоді їм полетіла "отвєточка", як пишуть військові, у належно підсвічену позицію.

 

Вогневим ударом була повністю знищена позиція, ліквідовано 4 бойовиків і поранено 3-ох. Окрім людських втрат, в окупантів помешало зброї: знищений склад боєприпасів, великокаліберний кулемет і низка автоматів.

 

 

Справа в тому, що Ходаковський опублікував на своєму телеграм-каналі фото про те, що на одну з позицій "Востока" напали. Бійці бойової групи К-2 зазначають: сепаратист зманіпулював, адже збрехав про калібр зброї і про "установку не відкривати вогонь у відповідь".

 

Телеграм Ходаковського

Окрім того, він знімав відео і зазначав геолокацію, а також дав про ситуацію інтерв'ю. Тоді українські військові за допомогою майстерної розвідки дізналися точніші дані і завдали удари.

 

Нагадаємо, Олександр Ходаковський – сепаратист, антимайданівець та колишній командир спецпідрозділу "Альфа" у Донецькій області. Проголосив себе головою "служби безпеки" так званої ДНР, керівник так званих "Патріотичних сил Донбасу".

 

В травні 2014 створив і очолив терористичне збройне формування так званої "ДНР" – батальйон "Восток".

 

Має псевдо "Скіф". Ходаковський неодноразово звинувачувався бойовиками так званої ДНР у "підривній діяльності на користь України".