Рейтинг Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз

15:35, 30.06.2020
Рейтинг Зеленського: кого українці обрали б президентом зараз

Якби був другий тур, то до нього вийшли б Володимир Зеленський і Петро Порошенко

Разом із падінням рівня довіри до нинішнього президента Володимира Зеленського знижується і кількість тих, хто б зараз віддав за нього свої голоси. Водночас він досі залишається лідером в українському політикумі.

 

В червні за нинішнього главу держави готові були віддати свої голоси 25% українців. Із тих, хто точно взяв би участь у виборах і визначився із кандидатом, – таких 35%. Результати нового опитування опублікував Центр Разумкова.

 

У середині квітня кількість потенційних виборців Володимира Зеленського була вищою. Серед усіх кандидатів він отримав 27,7%. Натомість серед тих, хто точно визначився, – 42,6%. 

 

Схожі результати опитування раніше оприлюднили й інші аналітичні центри. До прикладу, дані Київського міжнародного інституту соціології майже не відрізняються. Так, за Зеленського свої голоси віддали б 25.7% і 37.6%. відповідно.


За кого ще готові голосувати українці: 


- Петро Порошенко – 11% усіх опитаних і 16% тих, хто визначився;
- Юрій Бойко – 15% і 20% відповідно ;
- Юлія Тимошенко – 6% і 8% відповідно ;
- Ігор Смешко – 3% і 4% відповідно;
- Анатолій Гриценко – 2% і 3% відповідно;
- Руслан Кошулинський – 1% і 2% відповідно.

 

Якби був другий тур, то до нього вийшли б Володимир Зеленський і Петро Порошенко. За нинішьного президента проголосували б 41% серед усіх респондентів, або 70% тих, хто візьме участь у виборах і визначився. За Порошенка свої голоси віддали б відповідно 16% і 30%.


Опитування проведене у період з 17 до 24 червня. Всього опитали 2017 респондентів методом "обличчя в обличчя". Похибка не перевищує 2,3%.