Вибух на Позняках: 12 сімей отримали нові квартири

09:34, 26.06.2020
Вибух на Позняках: 12 сімей отримали нові квартири

12 квартир отримали постраждалі сім'ї, де є діти.

12 сімей, які постраждали від вибуху на Позняках, отримали сертифікати на нові квартири. Їх вручив президент Володимир Зеленськийю

 

Як інформує УМ, про це повідомили в Офісі глави держави.

 

Зеленський розповів, що всі 40 квартир будуть передані найближчим часом. Сьогодні він передав 12 квартир постраждалим сім'ям, де є діти. У тому числі квартири отримали 19-річна Анастасія, яка втратила в результаті аварії сім'ю, і Анатолій, у якого загинув батько.

За словами президента, всі квартири нові, в них буде зроблений ремонт. Вручення проводилося в будинку-інтернаті на Харківському шосе, де тимчасово проживають люди з аварійного будинку.

 

«Хочу сказати, що ми знайшли всі 40 квартир. Вони всі в Києві – не в області. Це нові квартири. 12 квартир уже готові – вони добудовані. Впродовж максимум півтора місяця інші квартири – ще 28 квартир – ми виділимо сім’ям», – повідомив Володимир Зеленський в ефірі програми «Право на владу» під час телевізійного включення з Івано-Франківської області, де Глава держави перебуває з терміновою робочою поїздкою.

 

Президент наголосив, що на придбання помешкань кошти державного бюджету не витрачатимуться. Офіс Президента провів перемовини з київськими забудовниками, в результаті чого були знайдені всі 40 квартир, які люди отримають найближчим часом.

 

«Ми переговорили з забудовниками. Офіс Президента знайшов забудовників, які нам допомогли», – зазначив Глава держави.

 

Як повідомляла УМ, Кличко пообіцяв постраждалим від вибуху на Позняках до 100 тисяч гривень

 

Вибух в десятиповерховому житловому будинку в Дарницькому районі Києва стався близько 10.00 21 червня.

 

За попередніми даними, вибухнула газоповітряна суміш, що призвело до руйнування міжповерхових перекриттів четвертого, п'ятого, шостого та сьомого поверхів.