Венедіктовій закидають маніпуляції із похоронами батька Порошенка

14:36, 18.06.2020
Венедіктовій закидають маніпуляції із похоронами батька Порошенка

Ілля Новіков і Ігор Головань під час спілкування з журналістами.

Адвокати п’ятого президента Петра Порошенка Ілля Новіков і Ігор Головань обурені цинічною маніпуляціями і спекуляціями гепрокурорки Ірини Венедіктової, яка вважає, що їхній підзахисний нібито не може через похорони батька – Олексія Івановича Порошенка прийти до Печерського райсуду столиці у четвер на 15.15 і тому пропонує перенести засідання.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це адвокати заявили журналістам у четвер.

 

За словами пана Новікова, «проросійське видання «Страна» оприлюднило заяву генпрокурора Ірини Венедіктової про відкладення засідання у Печерському суді у справі Петра Порошенка 18 червня у зв'язку з тим, що на цей день призначені похорони його батька».

 

Відтак пан Новіков наполягає, що ця заява є брехнею і спекуляцією.

 

Згідно із заявою пані Венедіктової, «адвокати Порошенка нібито відразу були поінформовані про клопотання».

 

«Це все цинічна брехня і спекуляція на смерті. Порошенко з'явиться сьогодні в суд о 15:00 і буде заперечувати проти перенесення засідання. Похорон призначено на п'ятницю, 19 червня. З адвокатами за два дні ніхто не зв'язувався. Прощання з Олексієм Івановичем Порошенко відбудеться в 12.00 в клубі Кабміну. Лицемірна турбота генпрокурора про почуття сім'ї нікому не потрібна», - наголосив Новіков.

 

Захисник також додав: «Сім'я не просила про це перенесення. Ми вважаємо, що це є маніпуляція, і маніпуляція дуже цинічна. Ми не просили і сім'я Порошенка не просила таким чином турбуватися про їхні почуття. Похорони батька... відбудуться завтра, це вже організовано... Порошенко сьогодні прийде до Печерського суду о 15-й годині, з великою кількістю людей, які зацікавлені у тому, щоб почути рішення суду, хочуть спостерігати за ним».

 

Пан Новіков також підкреслив від імені команди захисників Петра Порошенка, що «якщо Офіс генпрокурора хоче зірвати засідання, їм це доведеться робити під їхню ж відповідальність і це не має робитися з посиланням на інтереси Порошенка або його сім'ї».

 

У свою чергу, адвокат Ігор Головань каже, що звинувачення проти лідера партії "Європейська Солідарність" Петра Порошенка складаються з фейків і навіть відвертих підробок, в яких брала участь особисто генпрокурор Ірина Венедіктова.

 

"Хотів би додати, що абсолютна абсурдність так званих "звинувачень", які були озвучені генеральним прокурором Венедіктовою, вона очевидна вже для всього світу. Всьому світу вже абсолютно зрозуміло, що мова йде виключно про політичні переслідування лідера опозиційних політичних сил. Мова йде про те, що п'ятого президента України звинувачують у тому, що він реалізував свої конституційні повноваження, видав указ, а керівника Служби зовнішньої розвідки звинувачують у тому, що він виконав обов'язковий, відповідно до Конституції, для виконання на всій території України указ президента України - це абсолютний абсурд", - сказав пан Головань.

 

Захисник додав: "Більше того, все це так зване "провадження" складається з фейків і навіть відвертих підробок, в яких брала участь навіть особисто генеральний прокурор України. Тому, ми налаштовані показати всьому світу на що перетворилася зараз українська правоохоронна система, Генеральна прокуратура та слідство".

 

Водночас під Печерським судом зібралися сотні людей на підтримку Порошенка з гаслом "Стоп реванш!". 

 

 

Нагадаємо, авторитетні міжнародні організації, низка впливових світових політиків, українські громадські діячі, активісти та медіа закликають президента Володимира Зеленського припинити політичні переслідування Порошенка.

 

Посольство США в Україні також висловило занепокоєння з приводу політичних справ проти п'ятого президента.

 

Ілля Новіков повідомив, що Офіс генпрокурора на суді 18 червня вимагатиме для Порошенка запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

 

Порошенко принципово вирішив прийти до суду 18 червня попри трагедію в родині, тому похорон батька експрезидента Олексія Порошенка було перенесено на п’ятницю.