Батько Петра Порошенка помер через інсульт

11:43, 16.06.2020
Батько Петра Порошенка помер через інсульт

Напередодні у Олексія Порошенка стався геморагічний інсульт.

16 червня на 85-му році життя не стало Олексія Івановича Порошенка

 

Про це повідомляє офіційний Twitter партії "Європейська Солідарність".

 

"Сьогодні перестало битися серце великої людини праці, хлібороба, громадського та політичного діяча, Героя України, батька п’ятого президента України Олексія Івановича Порошенка. Висловлюємо щирі співчуття Петру Олексійовичу та Марині Анатоліївні, усім рідним і близьким з приводу тяжкої втрати - смерті батька і друга, наставника і порадника. Важко знайти такі слова, які б змогли зменшити душевний біль від втрати коханої людини. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи, - йдеться в повідомленні.

 

Напередодні політолог Тарас Березовець повідомив, що у Олексія Порошенка стався геморагічний інсульт. Його госпіталізували в одну з клінік Києва. За словами Березовця, стан оцінювався як стабільний.

 

У 2007 році він вже потрапляв до лікарні з інсультом. Тоді ЗМІ писали, що Порошенко-старший дуже багато працював - з самого ранку їхав, а повертався додому дуже пізно. На той момент він працював генеральним директором концерну "Укрпромінвест", що об'єднує понад 50 підприємств.


Олексій Порошенко народився в Румунії. Закінчив Львівський сільськогосподарський інститут за спеціальністю "інженер-механік механізації трудомістких процесів в сільському господарстві".

 

У 1959-1974 роках був головним інженером Болградського районного об'єднання сільгосптехніки. Після цього перейшов на роботу в Бендерський дослідний експериментально-ремонтний завод в Молдові, який очолював з 1977 року по 1983 роки. З 1983 року був начальником спеціалізованої пересувної механізованої колони (СПМК-7) підприємства "Молдсельхозмонтаж" в Тирасполі.

 

Через війни в Придністров'ї в 1992 році переїхав до Києва, де на той момент в аспірантурі Київського університету ім. Шевченко навчався його молодший син Петро.

 

З 1993 року Олексій Порошенко працював в концерні "Укрпромінвест", який в 1999 очолив. Пізніше зайнявся політикою. З 2006 по 2010 роки був депутат Вінницької обласної ради від партії Наша Україна і членом постійної комісії з питань агропромислового комплексу.

 

У 2012 році балотувався в Раду по 16 округу Вінницької області, але достроково перервав виборчу компанію.