Адвокат Головань про допит Порошенка: службовці ДБР «вийшли за береги»

16:32, 04.06.2020
Адвокат Головань про допит Порошенка: службовці ДБР «вийшли за береги»

Петро Порошенко регулярно буває на публічних заходах, втім, ДБР чомусь не може його знайти для вручення повістки на допит. (Фото з ФБ-сторінки Петра Порошенка)

Адвокат нардепа, експрезидента Порошенка Ігор Головань вважає, що рішення Печерського суду про примусовий привід його клієнта до ДБР незаконне, бо судове засідання відбулося без лідера «Європейської солідарності».

 

Зауважимо, що перед тим, Печерський районний суд міста Києва ухвалив рішення про примусовий привід п’ятого президента України Петра Порошенка для допиту у якості свідка.

 

Про це повідомляє «Україна молода» у четвер.

 

"Відповідно до статті 482-2 КПК України, подібні клопотання повинні розглядатися за обов’язкової участі народного депутата. Петра Порошенка про судове засідання не інформували і до участі в ньому не запрошували. Ані Печерський суд, ані Генеральний прокурор, ані слідчі ДБР вимогами законів не переймаються", - написав пан Головань у соцмережах.

 

За словами адвоката, таке рішення щодо Порошенка приймають не вперше.

 

Крім того, Головань повідомив журналістам, що захисту та Порошенку досі не дали ухвали для ознайомлення. Адвокат зазначив, що у Порошенка не будуть говорити, чи прийде колишній президент на допит, чи ні, поки не побачать ухвали Печерського суду, яку їм обіцяли надати 5 червня.

 

За словами захисника Порошенка, службовці ДБР "вийшли за береги".

 

Зауважимо, що слідчі запланували допит Порошенка об 11:00 10 червня у приміщенні Державного бюро розслідувань.

 

Як повідомляла «УМ», 22 травня Порошенка викликали на допит до ДБР в якості свідка у справі про нібито незаконне переміщення через кордон 43 картин відомих художників.

 

Натомість Порошенко відкрив виставку картин, які фігурують у провадженні, у музеї Гончара. Поруч із картинами були розміщені митні декларації, які підтверджували законність їхнього придбання і ввезення в Україну.

 

Згодом до музею Івана Гончара увірвалися співробітники ДБР, без відповідного рішення суду, які вивезли митні декларації на картини.

 

Пізніше музей Івана Гончара повідомив, що Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини п’ятого президента Петра Порошенка.