Досвідчений Ткаченко сам розповість про Одеську кіностудію – Зеленський

13:48, 04.06.2020
Досвідчений Ткаченко сам розповість про Одеську кіностудію – Зеленський

Володимир Зеленський спілкується і журналістами у Хмельницькому. (Фото Офісу президента)

Президент Володимир Зеленський оцінив кандидатуру Олександра Ткаченка на посаду міністра культури, як гідну.

 

Глава держави сказав про це у ті хвилини, коли Рада мала голосувати за кандидатуру Ткаченка, тож президент ще не знав про його обрання напевне.

 

Як повідомляє «Україна молода», таку оцінку Зеленський зробив спілкуючись із журналістами на Хмельниччині у четвер.

 

"Ну, нормально (оцінюю кандидатуру Ткаченка). Він досвідчена людина. Ми з ним працювали багато років. Він у цій галузі все життя", - сказав президент.

 

Коли ж його попросили оцінити кандидатуру Ткаченка ще й з огляду на його причетність до скандалу з Одеською кіностудією Зеленський відповів: «Я хотів би, щоб відповідав сам Олександр Ткаченко… Я приїхав на Одеську кіностудію – я не побачив жодного будівельника чи забудовника, який би побудував там якийсь дім і розпилив землю Одеської кіностудії. Хотілося б, щоб на території Одеської кіностудії і в майбутньому не продавали квартири, як це зараз відбувається».

 

Президент також додав щодо нового міністра культури: «Йому дуже складно поки що знайти інвестиції в Одеську кіностудію, а вони повинні бути знайдені. Тоді можна побудувати сучасну кіностудію, залишивши важливі речі - музей я там бачили. Все в руках пана Ткаченка».

 

Зауважимо, що після призначення міністром культури Ткаченко заявив, що планує продати свої акції Одеської кіностудії: "Ніякого конфлікту інтересів не буде. Мої акції готуються до продажу, і ні в якийсь сліпий траст, перепрошую. І цю справу буде зроблено найближчим часом".

 

Нагадаємо, Громадська організація із захисту і реалізації прав кінематографістів "Гільдія кінематографістів Одеси" звернулася до президента Володимира Зеленського та правоохоронних органів із проханням покарати винних у захопленні і знищенні "Одеської кіностудії".

 

У заяві йшлося, що Ткаченко й Неверко "сфальсифікували документи і вчинили рейдерське захоплення" Одеської кіностудії, а потім продали її майно третім особам.

 

До того колектив ДП "Українська студія хронікально-документальних фільмів" ("Укркінохроніка") звинуватила Олександра Ткаченка в організації рейдерського захоплення цього підприємства.

 

Ткаченко – колишній гендиректор компанії "1+1 Media", з вересня до червня – голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, а з 4 червня – міністр культури.

 

Як повідомляла «УМ», 4 червня Рада обрала Ткаченка міністром культури і той одразу склав присягу і «засукав рукава», щоб вирішити проблеми з фінансуванням галузі.

 

Напередодні президент Зеленський потрапив до скандалу разом із оточенням, оскільки порушив умови карантину випивши кави в приміщенні кав'ярні у центрі Хмельницького. Тоді як заклад мав б обслуговувати відвідувачів виключно на літній терасі.