Обраний міністром культури Олександр Ткаченко склав присягу

12:29, 04.06.2020
Обраний міністром культури Олександр Ткаченко склав присягу

Верховна Рада обрала міністром культури та інформаційної політики нардепа від фракції «Слуга народу», ексгендиректора телеканалу «1+1» Олександра Ткаченка під час засідання в четвер.

 

Як повідомляє «Україна молода», за Ткаченка проголосували 263 народних депутати.

 

Раніше Олександр Ткаченко виконував обов'язки голови комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики. Але після обрання міністром культури він склав присягу з трибуни Ради.

 

Ткаченко також написав заяву про складання депутатських повноважень, в зв'язку з призначенням на посаду члена Кабінету міністрів України.

 

«Присягнув! Що ж, тепер нас чекає новий етап. Рада підтримала мою кандидатуру на посаду міністра культури та інформаційної політики. Дякую за довіру колегам народним депутатам та Президенту. Дякую українцям! Попереду — чимало викликів, які, об’єднавшись, ми подолаємо!»,- радісно написав новобраний міністр культури у Facebook.

 

За його словами, перед міністерством культури стоять наступні нагальні завдання:

 

Крок 1: відновити фінансування;

 

Крок 2: завершити реструктуризацію, поновити адміністративну спроможність мінкульту, провести аудит.

 

Ткаченко також додав: «Реальна цифра, яку потрібно спрямувати на підтримку культури та туризму – 3-4 млрд грн. Щоб вижити та повернутися до розмови про розвиток. Після цього ми зможемо рухатися далі. Системно та співпрацюючи з індустрією».

 

Він також згадав покійного лідера гурту «Скрябін»: «І як сказав Андрій Кузьма, якого я безмежно поважаю: “Можна опустити руки, сказати: немає грошей, немає охоти… А можна засукати рукави і вже зараз починати плекати своє майбутнє”. Я засукав рукави. Культурі бути!».

 

Зауважимо, що після призначення міністром культури Ткаченко заявив, що планує продати свої акції Одеської кіностудії, через які він потрапив до рейдерського скандалу: "Ніякого конфлікту інтересів не буде. Мої акції готуються до продажу, і ні в якийсь сліпий траст, перепрошую. І цю справу буде зроблено найближчим часом".Раніше обов’язки в.о. міністра культури та інформаційної політики виконувала Світлана Фоменко. Міністерство культури три місяці не мало легітимно обраного керівника після відставки уряду Гончарука.

 

Перед обранням Ткаченка міністром культури, Верховна Рада проголосувала про відставку віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Пристайка у четвер, 4 червня: 296 голосів "за". На його місце обрано Ольгу Стефанішину.

 

Кандидатуру Ткаченка в уряд делегувала фракція "Слуга народу" під час засідання фракції 1 червня.