Шмигаль планує відновити економіку наприкінці 2020 року

11:07, 04.06.2020
Шмигаль планує відновити економіку наприкінці 2020 року

Денис Шмигаль не знайшов підтримку для програми уряду в залі парламенту.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль прогнозує, що відновити економіку після карантину вдасться вже у другій половині 2020 року.

 

Щоправда, для цього необхідно, щоб депутати Верховної Ради схвалили більшістю голосів нову Програму діяльності Кабінету міністрів у четвер. Втім, обранці проголосували за те, щоб відправити програму на доопрацювання: 245 голосів.

 

Як повідомляє «Україна молода», про на підтримку урядової програми пан Шмигаль марно розраховував, виступаючи перед обранцями з трибуни Ради.

 

«Ця програма дозволить нам стати на рейки економічного відновлення вже у другій половині цього року», — наголосив глава уряду.

 

За його словами, Кабмін передбачив підтримку всіх секторів економіки, а головне — малого і середнього бізнесу.

 

«Коронакриза виявилася тим самим чорним лебедем, який частково змінив наші плани, і це сталося не лише в Україні — це відбувається в усьому світі. Наші партнери й на Заході, і на Сході так само говорять, що горизонт планування через пандемію значно звузився», — каже пан Шмигаль.

 

Саме тому, за його словами, виникла потреба змінити Програму діяльності уряду, доопрацювавши попередню версію.

 

«Частину з тих кроків, які були прописані в базовому документі, в короткострокових ланах ми вже виконали. Це стосується соціального напрямку, збільшення пенсійних виплат, допомога по безробіттю, програма підтримки родин, кредитування бізнесу, забезпечення лікарень і багато іншого», — додав прем’єр.

 

Зауважимо, що в українському уряді прогнозують, що економіка у 2020 році впаде на 3,9%, а урядові експерти очікують на падіння ВВП України на 4,2%.

 

Як повідомляла «УМ», Рада планує вислухати пояснення міністра МВС Арсена Авакова щодо резонансних справ у Кагарлику і Броварах.